Polojasno
17°
Bratislava
Servác
13.5.2024
Ani von, ani dnu: Ťahač kamióna prešiel, no náves sa zasekol
Zdielať na

Ani von, ani dnu: Ťahač kamióna prešiel, no náves sa zasekol

NIŽNÝ HRABOVEC / Na východe Slovenska sa stala naozaj kuriózna nehoda. Vodič kamióna si v poslednej chvíli všimol podjazd pod železničným mostom. I keď dupol na brzdu jeho náves s nákladom sa tam zasekol.

​"Išiel som a vošiel som pod most," uviedol vodič kamióna. Viezol náklad z Poľska na Ukrajinu. S kamiónom plne naloženým obuvou vpálil pod železničný podjazd v Nižnom Hrabovci. Ten zo strany, od ktorej prichádzal, je označený dopravnou značkou. Vodič to v tme zbadal v poslednej chvíli. "Už som nedokázal nič robiť. Zrazu sa to objavilo a už nebolo inej možnosti," dodal vodič. 

Vodič síce dupol na brzdu, no už bolo neskoro. S ťahačom prebehol popod železničný podjazd no náves s nákladom sa zasekol. Konštrukciu návesu to navyše zdeformovalo tak, že časť nákladu vypadla na cestu. "Boli sme privolaní k tejto kurióznej dopravnej nehode, kde ukrajinský vodič kamiónu vletel pod tento železničný podjazd," skonštatoval Jaroslav Kučerov z asistenčnej služby. 

Vodič za nerešpektovanie značky, ktorú zbadal v poslednej chvíli, dostal na mieste nehody pokutu. Ťahač mal síce minimálne poškodenia, no náves bol tak poškodený, že tovar bolo nutné preložiť. "Vodičovi bola na mieste uložená bloková pokuta vo výške tisíc eur," ozrejmil hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy