Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Martina z Hriňovej súdia za upálenie brata
Zdielať na
Krimi

Martina z Hriňovej súdia za upálenie brata

Zdroj: Flickr

Večerný žúr opitých súrodencov mal tragický záver. Martin vinu odmieta.

Obžalovaný však tvrdí, že išlo o nešťastnú nehodu a brata usmrtiť nechcel. Aj obhajca uviedol, že zo strany jeho klienta nešlo o vraždu, ale o smrť spôsobenú z nedbanlivosti.

Na súde dnes obžalovaný vypovedal, že s bratom dobre nevychádzali. Často sa hádali najmä po tom, ako popíjali alkohol. Aj v inkriminovaný deň bol brat v ťažkom stupni opitosti, čo potvrdili i súdni znalci, podľa nich mal mať v krvi takmer šesť promile alkoholu. Obžalovaný bol podľa nich tiež na hranici ťažkého stupňa opitosti.

Martin Š. vo svojej výpovedi dnes na súde uviedol, že brat ho v kritický deň poslal kúpiť do obchodu alkohol a cigarety. Po tom, ako spolu popíjali, a neskôr aj s istým známym, ho brat vyprovokoval tým, že mu povedal, že je to jeho dom a on v ňom bývať nebude.

Neskôr na neho Martin vyprskol trochu denaturovaného liehu, avšak horľavinu nezapálil. Vzbĺkla až vtedy, keď si zapálil cigaretu a zápalku chcel vhodiť do popolníka. Netrafil však a od nej sa vznietil alkohol rozliaty na stole, pričom sa plameň rozšíril aj na odev jeho brata. Myslel si, že brat sa dostane von, preto z izby odišiel bez toho, aby mu pomohol. V prípravnom konaní však uviedol, že bratovi povedal, že dom podpáli.

Znalci na súde dnes uviedli, že obžalovaný je emočne labilný a mal pre predchádzajúce konflikty zlosť na poškodeného. Bol však schopný aj napriek tomu, že požil väčšie množstvo alkoholu, rozpoznať čo koná. Vylúčili u neho duševnú chorobu.

Pojednávanie s Martinom Š. senát odročil na začiatok mája.

Zdielať na

Najčítanejšie správy