Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zlodeji sa vlámali do domu a zbraňou ohrozovali tínedžerov. Tí im zo strachu ukázali, kde rodičia odkladajú cennosti
Zdielať na

Zlodeji sa vlámali do domu a zbraňou ohrozovali tínedžerov. Tí im zo strachu ukázali, kde rodičia odkladajú cennosti

RIMAVSKÁ SOBOTA / Desivá lúpež v Jesenskom. Maskovaní páchatelia mierili zbraňou na 16 a 18-ročných súrodencov. Rodičia boli v tom čase mimo domu. Našťastie im neublížili, no ukradli trezor. Škoda je vysoká. Policajti už po niekoľkých hodinách zadržali jedného z páchateľov, druhého obvinili niekoľko týždňov po spáchaní skutku. Podľa jeho slov sa sám udal.

Lúpež sa stala ešte v polovici októbra minulého roku. Páchatelia sa do rodinného domu dostali cez otvorené dvere na terase. Vo vnútri boli v tom čase iba dvaja tínedžeri. Maskovaní muži vyšli rovno na poschodie do detskej izby, kde bol starší z chlapcov, 18-ročný študent. "On sa zľakol, on dostal šok, aj spadol na zem ako ich uvidel. Samozrejme, že na neho kričali, že nech ukáže, kde máme naše veci, peniaze, zlato," povedal otec chlapcov. 

Jeho 16-ročný brat počul krik a vyšiel za ním. Súrodenci lupičom zo strachu ukázali, kde rodičia odkladajú cennosti. Páchatelia si z domu odniesli trezor s finančnou hotovosťou a šperkami. Chlapci sa zo šokujúcej udalosti spamätávali dlho. Jedného z páchateľov sa policajtom podarilo chytiť už v noci, odvtedy je vo väzbe. 48-ročný pochádza z tej istej obce.

"Tento prípad polícia vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin lúpeže v jednočinnom súbehu s prečinom porušovania domovej slobody spáchaného formou spolupáchateľstva," povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. O viac ako tri mesiace neskôr v súvislosti s týmto prípadom vzniesli obvinenie ďalšiemu mužovi.

Vyšetrovateľ i prokurátor žiadali väzobné stíhanie aj pre 33-ročného Gabriela. "Napriek tomu, že sme dali písomný sľub, že môj klient sa bude zdržiavať v mieste svojho bydliska, dodrží všetky obmedzenia, ktoré mu budú stanovené zo strany súdu. Bude chodiť na všetky výsluchy, pojednávania a bude sa správať slušne. Súd na to neprihliadol," informuje advokátka Eva Bornayová. Súd ho vzal do väzby a to z dôvodnej obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti. Otec šiestich detí bol už totiž v minulosti deväťkrát súdne trestaný, prevažne za majetkovú trestnú činnosť. Rozhodnutie je právoplatné, sťažnosť nakoniec nepodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy