Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na železničnom priecestí prišla o život po zrážke s vlakom 49-ročná chodkyňa
Zdielať na

Na železničnom priecestí prišla o život po zrážke s vlakom 49-ročná chodkyňa

HUMENNÉ / Na Zemplíne sa včerajší (28. januára) večer skončil tragicky. 49-ročná žena neprežila zrážku s vlakom. Prechádzala cez koľajnice v čase, keď na vlak upozorňovala zvuková aj svetelná signalizácia. Navyše boli práve spustené i závory. A hoci ju rušňovodič zbadal hneď, vlak zastaviť nedokázal.

Prerušená železničná doprava, pozastavená aj cestná premávka a na mieste všetky záchranné zložky. Priviedla ich sem kolízia vlaku so ženou, ktorá podľa zistení televízie JOJ bývala na humenskom Sídlisku 3. Nešťastie sa stalo krátko pred pol šiestou podvečer na železničnom priecestí na trati Stakčín – Humenné.

Z doterajšieho vyšetrovania vyplýva, že žena sa neoprávnene pohybovala v koľajisku. "K nehode došlo tak, že 49-ročná chodkyňa z Humenného prechádzala cez železnične priecestie, kde nerešpektovala svetelné zvukové zabezpečovacie zariadenie a spustené závory železničného priecestia na ktoré vstúpila a cez neho prechádzala, pričom došlo k zrážke s vlakom," ozrejmil hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik. 

Priecestie je pritom zabezpečené aj zvukovou a svetelnou signalizáciou a navyše aj závorami. Hoci boli záchranári na mieste veľmi rýchlo, žena strel s niekoľkotonovým kolosom nemala šancu prežiť. "Chodkyňa utrpela zranenia nezlučiteľné zo životom, ktorým na mieste podľahla," dodal Džobanik. Cestujúci museli z vlaku vystúpiť. Železničná doprava bola prerušené na trati Humenné – Stakčín a aj Humenné – Medzilaborce. Policajti vykonali obhliadku miesta činu a týmto úkonom začali aj vyšetrovanie prípadu. "Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia," uzavrel Džobanik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy