Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladá vodička zrazila dvoch ľudí, ktorí prechádzali cez priechod pre chodcov. Zrazené dievča museli oživovať
Zdielať na

Mladá vodička zrazila dvoch ľudí, ktorí prechádzali cez priechod pre chodcov. Zrazené dievča museli oživovať

ŠAĽA / Iba 21-ročná vodička zrazila dvoch mladých ľudí. Nehoda sa stala v utorok, 24. januára, večer v Šali. 18-ročné dievča a 23-ročný mladík prechádzali cez priechod pre chodcov. Dvojici utekali na pomoc svedkovia a zakrátko oboch ratovali aj záchranári.

18-ročné dievča a 23-ročný mladík chceli prejsť na druhú stranu cesty, preto šli cez priechod pre chodcov. K nehode došlo v širšom centre mesta na frekventovanej, ale rovnej ceste. Podľa informácií TV JOJ dvojica išla od autobusovej zastávky. Krátko nato, ako vstúpili na priechod, sa na nich vyrútilo osobné auto.  

Po silnom náraze pravdepodobne telo dievčaťa vyletelo na kapotu, na vozidle bolo totiž rozbité aj čelné sklo. Auto vrazilo aj do mladíka. Obaja zostali po zrážke ležať zranení na zemi. "Vodička nedala prednosť na riadne vyznačenom priechode pre chodcov," povedala nitrianska policajná hovorkyňa Viktória Borloková. Dvojici utekali na pomoc svedkovia a zakrátko oboch ratovali aj záchranári.

Chodkyňa bola vo vážnom stave a na mieste ju museli oživovať, zranil sa aj chlapec. "Záchranári ju museli uviesť do umelého spánku a do nemocnice transportovať v kritickom stave," informuje hovorkyňa operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. Mladá vodička bola z toho, čo sa udialo, po nehode v šoku. Podľa miestnych po tejto ceste prechádza veľa áut a keďže ide o rovný úsek, niektorí vodiči tadiaľ jazdia rýchlejšie. Zranené dievča má deň po nehode, 25. januára, 19. narodeniny. Okolnosti tejto nehody sú v štádiu vyšetrovania. Policajti v Šali podrobili vodičku dychovej skúške s negatívnym výsledkom.

Najčítanejšie správy