Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia obvinila muža, ktorý mal od roku 2007 týrať svoju manželku aj deti
Zdielať na

Polícia obvinila muža, ktorý mal od roku 2007 týrať svoju manželku aj deti

KEŽMAROK / Muž spod Tatier mal dlhé roky týrať svoju rodinu, polícia ho obvinila. O prípade informovala krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku obvinil 52-ročného muža zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby.

"Muž sa protiprávneho a neprípustného konania dopúšťal od roku 2007 až doposiaľ. Opakovane vyvolával strach u svojej manželky, ako aj u svojich detí, nadmieru ich kontroloval, obmedzoval ich v osobných i sociálnych kontaktoch. Členovia rodiny mu museli pravidelne hlásiť, kde sú a s kým, vymýšľal si tiež rôzne spory," uviedla hovorkyňa. Dodala, že muž bol často agresívny, kričal po svojich blízkych, budil ich zo spánku a ničil im osobné veci. Svojím konaním u nich vyvolával strach a vyžadoval od nich absolútnu poslušnosť. Vulgárne vyhrážky boli podľa polície taktiež súčasťou jeho správania.

"Toto dlhodobé psychické utrpenie zanechávalo na manželke a deťoch následky, neustále trpeli strachom a obavou o svoj život. Agresor bol v sobotu, 21. januára, podvečer policajnou hliadkou zadržaný a skončil v cele policajného zaistenia," doplnila Ligdayová s tým, že ak sa obvinenému mužovi preukáže vina, hrozí mu trest odňatia slobody na sedem až pätnásť rokov. Polícia v súvislosti s týmto prípadom upozorňuje, že akékoľvek formy násilia či agresie je potrebné riešiť hneď na začiatku ich vzniku. "Je nutné vyhľadať pomoc a neostávať v takomto prostredí. Agresor sa nikdy nezmení ani po rôznych sľuboch, či vyjadrení ľútosti z jeho strany," skonštatovala Ligdayová. Apelovala aj na verejnosť, aby bola všímavá k ľuďom vo svojom okolí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy