Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Muž, ktorý zavraždil 37-ročnú ženu, požiadal po rokoch o podmienečné prepustenie
Zdielať na

Muž, ktorý zavraždil 37-ročnú ženu, požiadal po rokoch o podmienečné prepustenie

TRENČÍN / Zavraždenú 37-ročnú ženu našli v byte v Partizánskom v auguste 2008. Páchateľ ju udusil, potom v byte pustil plyn a ušiel. Súd za tento čin poslal za mreže vtedy 52-ročného Jána. Dostal 18 rokov. Najnovšie požiadal o podmienečné prepustenie.

Spoznali cez internet. V osudný deň k nej prišiel na návštevu a tam ju mal podľa rozsudku surovo zavraždiť. "Podľa obžaloby mal ženu najskôr fyzicky napadnúť, potom jej mal dať nezistený predmet na krk a udusiť," povedal hovorca Krajského súdu Trenčín Roman Tarabus. 

Pri odchode z bytu ešte pustil plyn. Ján od začiatku tvrdí, že je nevinný. Zopakoval to aj počas poslednej návštevy v ilavskej väznici. Osemnásť rokov za mrežami mu vymerala ešte Monika Jankovská, vtedajšia predsedníčka trenčianskeho okresného súdu. Trest si odpykáva za múrmi ilavskej väznice. Tam pracuje a čas si kráti výrobou keramiky. 

Najnovšie požiadal o podmienečné prepustenie o z väzenia. Sudkyňa o jeho žiadosti rozhodovala priamo za múrmi ilavskej väznice. Už od samého začiatku pojednávania boli jasné, že to také jednoduché nebude. Hodnotenie ústavu mu totiž nepomohlo. "Správanie nebolo na požadovanej úrovni, zo začiatku odsúdenia boli zaznamenané konflikty verbálne medzi ním a odsúdenými, ale aj fyzické," informuje predsedníčka senátu. 

Odsúdený podľa zástupcov ústavu písal spoza mreží listy viacerým neznámym ženám. K činu sa nepriznal a neoľutoval ho ani tentoraz. "Nikdy som sa nestotožnil s násilím, aj tak som bol odsúdený za násilný trestný čin," povedal odsúdený Ján Zlatoš. Po tom ako by sa dostal na slobodu mal v pláne vytvoriť keramickú dielňu pre deti. To sa ale nateraz nestane. Senát ho totiž neprepustil. 

Najčítanejšie správy