Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na sídlisku v Michalovciach došlo k streľbe. Tragédia v byte si vyžiadala štyri obete
Zdielať na

Na sídlisku v Michalovciach došlo k streľbe. Tragédia v byte si vyžiadala štyri obete

MICHALOVCE / V utorok, 17. januára, došlo k streľbe v byte na sídlisku v Michalovciach. Podľa informácií TV JOJ si rodinná tragédia vyžiadala štyri obete.

Vo večerných hodinách, približne po 18:00 v utorok, 17. januára, boli pomocou tiesňovej linky privolané bezpečnostné zložky do jedného z bytov. Vo vnútri boli nájdené štyri mŕtve osoby. Podľa informácií TV JOJ malo ísť o manželov a dve deti vo veku 14 a 12 rokov. Na miesto boli privolaní vyšetrovatelia, ktorí sa prípadu začali okamžite venovať. Rodina žila v byte na druhom poschodí niekoľko rokov. Susedia ich poznali ako bezproblémových, streľbu z bytu nikto nepočul. Podľa informácií mali byť zastrelení strelnou zbraňou. Otec rodiny, 53-ročný muž, mal vlastniť legálnu strelnú zbraň a podľa prvotných obhliadok došlo k streľbe približne v obedňajších hodinách. 

Podľa informácií TV JOJ bol pri vstupe do bytu list, kde bolo popísané, že došlo k nejakému incidentu. Je možné, že list napísal otec rodiny. Motívom mohli byť zle investované peniaze a partnerské nezhody. Na mieste bol obhliadajúci lekár, ktorý najskôr musí jednoznačne potvrdiť, že strieľal otec rodiny. To, či ide o rodinnú tragédiu, potvrdí definitívne až súdna pitva. Dotyčný muž, ktorý mal strieľať, komunikoval so svojou rodinou, ktorá žije v zahraničí, a práve táto rodina mala upozorniť, že sa muž nachádza v zvláštnom rozpoložení. Podľa informácií TV JOJ neboli deti v škole v pondelok, 16. januára, ani v utorok, 17. januára. Pedagógovia sa s nimi snažili skontaktovať telefonicky a pomocou sociálnych sietí, no nepodarilo sa im to. Predmetom ďalšieho vyšetrovania budú všetky okamihy, ktoré predchádzali streľbe. 

"Chceme ubezpečiť širokú verejnosť, že polícia na prípade intenzívne pracuje. Na mieste činu sa nachádzajú kriminalisti, ktorí dokumentujú stopy. S najväčšou pravdepodobnosťou išlo o rodinnú tragédiu. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a dokumentovanie bližšie informácie poskytovať nebudeme, aby nedošlo k sťaženiu alebo zmareniu ďalšieho vyšetrovania," povedala policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

K tragédii v Michalovciach došlo už v úvode roka 

1. januára došlo k mimoriadne tragickej udalosti. Na chodníku tam našli telo mŕtvej ženy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy