Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Muža obvinili z vraždy dôchodcu, okresný súd ho vzal do väzby
Zdielať na

Muža obvinili z vraždy dôchodcu, okresný súd ho vzal do väzby

BANSKÁ BYSTRICA / Okresný súd v Banskej Bystrici zobral do väzby 33 - ročného Ladislava z obce Hajnáčka v rimavsko-sobotskom okrese. Polícia ho obvinila z vraždy 86- ročného dôchodcu, na ktorého zaútočil dreveným kolom. Po vražde v dome poupratoval a snažil sa zahladiť všetky stopy.

Muž sa k hroznému činu priznal počas policajného výsluchu. Motívom boli peniaze a jedlo, ktoré z domu obete zobral. 

33 - ročného Ladislava predviedli policajti na Okresný súd v Banskej Bystrici. Výsluch pred sudcom aj za účasti tlmočníka trval zhruba hodinu. Prokurátor žiadal väzbu, aby nemohol obvinení pokračovať v trestnej činnosti alebo sa vyhýbať trestnému konaniu. Sudca jeho návrhu vyhovel a Ladislava poslal do väzby. "Klient bol vzatý do väzby a nemám súhlas, aby som sa vyjadrila bližšie," reagovala obhajkyňa Miram Bitalová. 

Vražda sa odohrala v rodinnom dome v Hajnáčke pri Rimavskej Sobote. 33 - ročný muž svoju obeť dobre poznal, dôchodcovi chodil pomáhať a dostával od neho aj peniaze. Tentokrát naňho zaútočil a spôsobil mu smrteľné zranenia. Po čine sa pokúsil zahladiť všetky stopy a dom poupratoval, na prvý pohľad to nevyzeralo ako miesto činu. Pri domovej prehliadke našli u obvineného tašky s ukradnutými vecami, bral všetko, čo našiel, vrátane zubných protéz. Vyšetrovanie tohto hrozného činu aj naďalej pokračuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy