Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Brat nožom napadol brata. Svoju rolu v rodinnom konflikte zrejme zohral aj alkohol
Zdielať na

Brat nožom napadol brata. Svoju rolu v rodinnom konflikte zrejme zohral aj alkohol

ŽILINA / V regióne Kysúc sa odohral ďalší ostrý spor, pri ktorom nechýbalo veľa a mohol sa skončiť tragédiou. Veľmi smutné je, že hlavnými aktérmi majú byť najbližší príbuzní. A svoju rolu tu zrejme opäť zohral alkohol.

​Rodinný incident sa udial v horách nad dedinou Korňa. "Mali sme vypité, nebudem klamať. No a bratia sa medzi sebou pochytili," uviedol ich nevlastný strýko Jozef. Nepríjemný konflikt medzi súrodencami vyvrcholil v starej drevenici, kde popíjali so svojimi kamarátmi. Jozef, ktorý tam bol tiež, povedal, že netuší, prečo sa bratia Stano a Miloš pohádali. "Pre frajerku to nebolo, pretože každý má svoju. Neviem, čo bolo medzi nimi," povedal Jozef. "Obvinený muž mal v rodinnom dome po predchádzajúcom vzájomnom konflikte a vyhrážkach zabitím nožom napadnúť svojho brata," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriela Kremeňová.

Podľa obvinenia útočil Stano, ktorý pri tom svojho staršieho brata Miloša vážne zranil. "Až keď sa to stalo, to pichnutie, držal som mu to tam. Potom prišla záchranka a policajti," pokračoval strýko bratov. "Napadnutý muž utrpel zranenia v oblasti stehna a predlaktia pravej ruky," pokračovala Gabriela Kremeňová. "Na ranách som mu držal kuchynské utierky," doplnil Jozef. Miloša previezli záchranári do nemocnice a jeho brat Stano skončil v policajnej cele.

"Poverený príslušník OO PZ Turzovka obvinil 27-ročného muža z trestného činu nebezpečného vyhrážania," uviedla Kremeňová. A keďže podľa polície napadol svojho vlastného brata, hrozí mu strata slobody až na tri roky. "Na obvineného muža poverený príslušník spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby," doplnila hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy