Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Slovák na českom zápase zapálil figurínu hokejistu konkurenčného tímu
Zdielať na

Slovák na českom zápase zapálil figurínu hokejistu konkurenčného tímu

PRAHA / Česká polícia obvinila Slováka z výtržníctva. Fanúšik hokeja zapálil na štadióne v Zlíne figurínu na šibenici, ktorá mala predstavovať hokejistu hosťujúceho tímu. Hrozí mu niekoľkoročný trest za mrežami.

Bolo to vypäté tradičné derby medzi hokejistami Zlínu a Vsetína v septembri minulého roka. Takzvané Choreo fanúšikov zahŕňalo transparenty "Smrť Vsetínu, budeme váš vešať". "Bolo to vyhrotené derby z oboch strán," priznal vedúci fanklubu HC Berani Zlín Miroslav Bednařík. Jeden z fanúšikov dokonca pristúpil k šibenici s figurínou hokejistu a zapálil ju spolu s vlajkou a šálom tímu. "Nájsť ho nebolo vôbec ťažké, keďže sa nijakým spôsobom nezahaľoval," pokračoval Miroslav Bednařík.

Policajné vyšetrovanie ukázalo, že páchateľom je muž zo Slovenska, ktorý je veľkým fanúšikom zlínskeho hokeja. "Aj keď mu ostatní hovorili, nech to nerobí, zapálil to," doplnil vedúci fanklubu. "Podpálil látkovú figurínu, ktorá visela na šibenici a mala predstavovať vsetinského hokejistu," informovala policajná hovorkyňa Monika Kozumplíková. Slováka kriminalisti obvinili z trestného činu výtržníctva a hrozia mu dva roky väzenia. K útoku sa priznal a tiež sa ospravedlnil. "Pred zápasom užil vysoké množstvo alkoholu," uviedla Kozumplíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy