Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dvaja mŕtvi v rodinnom dome: Partneri sa zrejme otrávili oxidom uhoľnatým
Zdielať na

Dvaja mŕtvi v rodinnom dome: Partneri sa zrejme otrávili oxidom uhoľnatým

TRENČÍN / Privolaní policajti našli v rodinnom dome v tichej štvrti dve nevládne telá. Mužovi a jeho družke už nebolo pomoci, obaja boli mŕtvi už niekoľko hodín. Spočiatku nebolo možné vylúčiť násilný trestný čin, a tak dom obsadili kriminalisti.

65-ročnú Helenu a jej o päť rokov mladšieho druha našli mŕtvych v prízemnej časti rodinného domu v Trenčíne. Každý bol v inej miestnosti. Pomoc privolali príbuzní, keď sa im nedarilo s dvojicou spojiť. "Priateľov syn sa nevedel tatkovi dovolať, moja švagriná jej vyvolávala dnes, tri hodiny jej nedvíhala telefón, už sa tušilo, že je zle," povedala susedka. 

"60-ročný muž bol nájdený v spálni rodinného domu a 65-ročná žena v kúpeľni, obaja bez známok života," informuje trenčianska policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. Podľa informácií TV JOJ Helenu s Miroslavom naposledy videli na silvestrovskej oslave u priateľov. Po objavení nevládnych tiel nemali na sebe viditeľné zranenia. Podozrenie tak padlo aj na krb, ktorý mali v obývačke.

Polícia na miesto privolala ohliadajúceho lekára, ktorý nedokázal vylúčiť cudzie zavinenie smrti oboch partnerov. Nariadil vykonať súdnu pitvu, ktorá napokon preukázala, že muž so ženou sa otrávili. "Na základe predbežnej správy z vykonanej súdnej pitvy bola ako príčina smrti určená intoxikácia oxidom uhoľnatým," dodáva Katarína Kuzmová.

Oxid uhoľnatý je smrteľne nebezpečný plyn. Hovorí sa mu tichý zabijak, pretože ho nie je vidieť ani cítiť. Polícia aj v súvislosti s tragédiou v Trenčíne upozorňuje na pravidelnú údržbu krbov, komínov i plynových kotlov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy