Zatiahnuté
24°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Čerpaciu stanicu v Prievidzi vykradol neznámy páchateľ. Odniesol si približne tisíc eur
Zdielať na

Čerpaciu stanicu v Prievidzi vykradol neznámy páchateľ. Odniesol si približne tisíc eur

PRIEVIDZA / Prievidzskí policajti boli v štvrtok 29. decembra večer a v noci v najvyššej pohotovosti. Nielen kriminalisti, ale aj hliadky obvodného oddelenia hľadali neznámeho muža. Ten lúpežne prepadol čerpaciu stanicu. S kovovým boxerom na ruke vzal okolo 1000 eur.

Neznámy páchateľ vošiel na čerpaciu stanicu krátko po siedmej hodine večer. Nachádza sa vedľa frekventovanej cesty, priamo na parkovisku nákupného centra. Páchateľa to ale neodradilo. "Neznámy muž prešiel za predajný pult, zahnal sa pravou rukou, na ktorej mal nasadený kovový boxer a pod hrozbou násilia donútil 46 ročnú zamestnankyňu čerpacej stanice, aby otvorila pokladňu a vybral z nej doposiaľ nezistenú finančnú hotovosť," povedala vedúca oddelenie komunikácie a prevencie Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne Ingrid Krajčíková. 

Páchateľ bol v priestoroch čerpacej stanice niekoľko sekúnd. Vzal hotovosť a ušiel. Podľa našich informácií vzal okolo 1000 eur. Potom sa nenápadne stratil medzi neďalekými panelákmi. Podľa obyvateľky mesta mal muž na sebe žltú mikinu s kapucňou a cez tvár mal šatku. "Zamestnankyni čerpacej stanice nespôsobil žiadnu škodu na zdraví ani na majetku," dodala Krajčíková. 

Pár minút po lúpeži boli na mieste sbskári a policajti. Tí sa okamžite vybrali smerom ktorým páchateľ unikal. Privolali aj psovoda so špeciálne cvičeným psom. Policajti dôkladne prepátravali nielen okolie čerpacej stanice, ale aj veľkú časť mesta. Kým policajti chodili okolo činžákov, na čerpacej stanici zatiaľ policajný technik zaisťoval stopy. Policajti majú k dispozícii viacero odtlačkov a pachových stôp. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície začal trestné stíhanie vo veci zločinu Lúpež," uzavrela Krajčíková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy