Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vodiča autobusu, ktorý ľudí viezol do práce, zastavili pre prekročenie rýchlosti. Pri kontrole nafúkal
Zdielať na

Vodiča autobusu, ktorý ľudí viezol do práce, zastavili pre prekročenie rýchlosti. Pri kontrole nafúkal

PARTIZÁNSKE / Viezol 11 ľudí do práce. Za volant si sadol napriek tomu, že deň predtým vypil najmenej pol litra tvrdého alkoholu. Reč je o vodičovi autobusu, ktorého zastavili policajti z Partizánskeho. Kuriózne je, že na plyn dupol práve pri pálenici.

V policajnej cele strávil tri noci

Počas eskortovania na súd si zakrýval tvár a po celý čas bol ticho. Vodič autobusu si podľa polície sadol za volant pod vplyvom alkoholu. Policajti z Partizánskeho kontrolovali dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti. Vodič autobus ale 50-ku nerešpektoval. "Policajti z Partizánskeho namerali vodiča autobusu Iveco, ktorý prekročil rýchlosť o 15 kilometrov za hodinu," vysvetlila Elena Antalová z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Trenčíne.

Policajti ho teda zastavili a začali kontrolovať. Všimli si, že sa mu lesknú oči, a preto mu dali fúkať. "Vodič autobusu nafúkal 0,85 promile, opakovaná dychová skúška bola o niečo nižšia a to 0,79 promile," uviedla Elena Antalová. "Je to nezodpovednosť toho človeka. Vedel, že pôjde za volant, nemal večer piť," vyjadril sa odborník na liečbu závislosti, Marián Daubner.

Vodič autobusu viezol ľudí do práce

Smeroval z Partizánskeho do Dolných Vesteníc. "V čase kontroly viezol 11 ľudí. Vozovka bola zasnežená," dodala Antalová. "To je obrovský hazard, tak nezodpovedného človeka si neviem ani predstaviť," skonštatoval Marián Daubner. Pred sudcom svoje konanie ľutoval. Priznal sa, že deň pred jazdou vypil minimálne pol litra tvrdého alkoholu a netušil, že na druhý deň popoludní nafúka. "Za prečin všeobecného ohrozenia sudca uložil obvinenému trest odňatia slobody vo výmere 6 mesiacov, pričom výkon tohto trestu podmienečne odložil na skúšobnú dobu 18 mesiacov," uviedol hovorca KS v Trenčíne, Roman Tarabus. Za volant si nemôže sadnúť najbližšie tri roky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy