Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Lebka, ktorú našli pred dvoma mesiacmi, patrí nezvestnému dvojročnému chlapcovi. Potvrdili to testy DNA
Zdielať na

Lebka, ktorú našli pred dvoma mesiacmi, patrí nezvestnému dvojročnému chlapcovi. Potvrdili to testy DNA

PREŠOV / Detská lebka nájdená na poli medzi Prešovom a Košicami patrila nezvestnému dva a pol ročnému chlapcovi. Potvrdila to analýza DNA, ktorú nechala urobiť polícia. Rodičia dieťaťa sa teraz pýtajú ako chlapec zomrel, ale najmä, kde je zvyšok tela.

Pole s repkou medzi dedinami na hranici dvoch krajov. Začiatkom októbra si tam traktorista všimol niečo podozrivé. Na zemi bola ľudská lebka. Krátko na to na miesto nálezu dorazila polícia, to už spozorneli v neďalekých Lemešanoch. Tam sa začiatkom letných prázdnin stratil pri kúpaní v rieke Toryse len dvojročný chlapec Demír. Kým vtedy si ešte chlapcovi rodičia nepripúšťali to najhoršie, analýza lebky to potvrdila.

"Výsledky expertízneho skúmania pomocou analýzy DNA potvrdili, že nájdené kostrové pozostatky patria nezvestnej osobe. Počas skúmania neboli zistené žiadne viditeľné stopy, ktoré by potvrdzovali, že išlo o násilnú smrť," informuje košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Do pátrania po Demírovi boli zapojené stovky ľudí. Tí prečesali okolie Torysy a okolité polia. Chlapec sa však stratil na druhej strane diaľnice ako bola nájdená lebka. Traktorista ju našiel len necelý kilometer od miesta, kde Demíra videli naposledy.

Prípad nájdenej lebky preverovali košickí kriminalisti. Pole, na ktorom lebku našli, sa nachádza na rozhraní dvoch krajov. Demírovi rodičia stále žijú v neistote. Aj keď sa potvrdilo, že nájdená lebka patrila ich synovi, stále nevedia ako odišiel na druhý svet a kde je zvyšok tela. "Vo veci sa však ďalej vedie vyšetrovanie, preto podrobnejšie informácie nie je možné poskytnúť," dodáva policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy