Jasno
15°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Mokrá cesta spôsobila problémy v premávke. Zrážka nákladného vozidla a auta zablokovala cestu
Zdielať na

Mokrá cesta spôsobila problémy v premávke. Zrážka nákladného vozidla a auta zablokovala cestu

ŽIAR NAD HRONOM / Zrážka nákladiaka s osobným autom zablokovala cestu pri Bartošovej Lehôtke. V okolí Žiaru nad Hronom v piatok v noci husto pršalo aj snežilo a šmýkalo sa. Podľa polície sa vodič auta snažil vyhnúť zrážke s lesnou zverou, ktorú si všimol na ceste.

Cestu pri Bartošovej Lehôtke museli po čelnej zrážke uzavrieť. Blokovali ju havarované autá ako aj technika hasičov so záchranármi, ktorí pomáhali zranenému. Počasie bolo v piatok večer pri Žiari nad Hronom poriadne sychravé, so zníženou viditeľnosťou. "Nehoda so zranením, auto s kamiónom, zranený bol pri vedomí, cesta je úplne uzavretá," povedal Miroslav Krajči z hasičského a záchranného zboru Žiar nad Hronom. 

Podľa banskobystrickej krajskej hovorkyne Márie Faltániovej vodič neprispôsobil správanie poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam. "Na ceste spozoroval lesnú zver, strhol volant a dostal šmyk a narazil do nákladného auta," dodala Faltániová. 

Boli to vraj sekundy, auto sa stalo neovládateľným tesne pred zrážkou, ktorej sa už zabrániť nedalo. "Muž si pri nehode zlomil ruku, záchranári ho ošetrili a previezli do nemocnice," doplnila Alena Krčová, hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby. 

Vodič mal veľké šťastie, že to po takejto zrážke nedopadlo horšie. Ako dodala Faltániová, alkohol u vodiča potvrdený nebol. Cestu sa podarilo sprejazdniť až neskoro v noci. Všetky ďalšie okolnosti vyšetruje polícia. "Škoda bola odhadnutá na 10-tisíc eur," uzavrela Faltániová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy