Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Iba 17-ročný mladík brutálne zavraždil učiteľa pre zlú známku. Hrozí mu vysoký trest
Zdielať na

Iba 17-ročný mladík brutálne zavraždil učiteľa pre zlú známku. Hrozí mu vysoký trest

PRAHA / Pražský mestský súd v pondelok, 5. decembra, začal pojednávanie o jednej z najbrutálnejších vrážd tohto roka. Len 17-ročný študent učilišťa zaútočil mačetou na svojho učiteľa kvôli zlej známke, ktorú mladík od pedagóga dostal. Učiteľ zraneniam podľahol.

Deň pred incidentom mladíka učiteľ oznámkoval päťkou. O deň na to ho študent Jaroslav Řehák v kabinete dobodal 60 centimetrovou čepeľou mačety. Prípad pred pol rokom otriasol celým Českom. 

V pondelok, 5.12.2022, Řehák prvýkrát predstúpil pred súd a k vražde sa priznal. Dodal, že učiteľ ho šikanoval a zavraždil ho preto, lebo mu došla trpezlivosť. Pri výsluchu chvíľami plakal, ale aj kričal a nadával. Sudca ho musel napomínať. 

"Po tom poslednom skúšaní ma totálne ponížil pred celou triedou. Do p*či!" zaznelo z úst mladíka v súdnej sieni. "Upokojte sa!" napomínal ho sudca.

17-ročný Jaroslav tvrdí, že vraždu učiteľa neplánoval, údajne ho chcel iba vystrašiť. Štátna zástupkyňa to ale odmieta a tvrdí, že čin dôkladne premyslel. V prípade, že mu to súd dokáže, hrozí mu až 20 rokov väzby. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy