Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Oheň v centre Humenného mali založiť bezdomovci, ktorí sa tam zohrievajú pri ohni. Priamo z miesta odviezli dve osoby
Zdielať na

Oheň v centre Humenného mali založiť bezdomovci, ktorí sa tam zohrievajú pri ohni. Priamo z miesta odviezli dve osoby

HUMENNÉ / Humenskí hasiči včera večer vyrážali k požiaru garáží v centre Humenného. Nie je vylúčené, že oheň založili bezdomovci, ktorí sa za budovou v posledných dňoch zdržiavali. Majitelia sa snažili svoje vozidlá čo najrýchlejšie dostať von z garáží. Priamo z miesta odviezli na oddelenie aj dvoch podozrivých.

"Nám len suseda povedala, že horia garáže, že už idú hasiči a my s manželom sme tu rýchlo prišli," povedala majiteľka susednej garáže. Auto stihli preparkovať. Ešte len nedávno ho dostali ako darček od dcéry. Najviac ohrozené vozidlo bolo v garáži, odkiaľ sa oheň šíril. Komplikovaný požiar si vyžiadal zásah dvoch hasičských jednotiek. 

"Priestor garáže bol veľmi zadymený, zasahovali sme v autonómnych dýchacích prístrojoch. Museli sme pristúpiť k rozoberaniu plechovej konštrukcie pomocou motorovej píly," priblížil Radoslav Tovarňák, veliteľ zásahu HAZZ Humenné.

Presnú príčinu požiaru začali vyšetrovať hasiči aj policajti. Nie je vylúčené, že išlo o cudzie zavinenie. V okolí garáži sa totiž v posledných dňoch zdržiavajú bezdomovci, ktorí sa tam zohrievajú pri ohni. Polícia priamo na mieste zadržala dvoch podozrivých a odviezla ich na policajné oddelenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy