Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž dobil kamaráta na smrť. Dôvodom mali byť peniaze
Zdielať na

Muž dobil kamaráta na smrť. Dôvodom mali byť peniaze

ŽILINA / 49-ročný Juraj, ktorý je rodákom z Lučenca, si na Okresnom súde v Žiline vypočul svoj trest za to, že na smrť dobil svojho 64-ročného kamaráta Vladimíra. V súdnej sieni prejavil ľútosť.

"Obaja boli bezdomovci a prespávali vzadu na lavičkách," povedal predavač na železničnej stanici. Incident sa udial presne pred rokom vo vestibule žilinskej železničnej stanice. Juraj pred vynesením rozsudku povedal, že keď napadol Vlada, mal vypité. "Pýtal od neho nejaké peniaze a došlo k nedorozumeniu," vysvetlil predavač. Konflikt sa začal stupňovať. Juraj Vlada viackrát udrel dlaňou po tvári, ale to mu nestačilo. "Stiahol ho dole z tých lavičiek a skákal mu po hlave. Potom zomrel v nemocnici," dodal predavač. "Obžalovaný urobil vyhlásenie, že je vinný zo spáchania zločinu zabitia, ktorý sa mu kladie za vinu," informovala hovorkyňa Krajského súdu Žilina Anna Dudová Záborská.

Tento muž má pritom bohaté skúsenosti s pobytom za mrežami. Sedel tam už 16-krát, a to väčšinou za krádeže. Aj teraz si odpykáva ročný trest vo väzení za rovnakú trestnú činnosť. Pribudol mu k tomu aj ďalší, oveľa vyšší. "Okresný súd Žilina prijal vyhlásenie obžalovaného a rozhodoval už len o treste. Uložil mu nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere deväť rokov a šesť mesiacov," uviedla Anna Dudová Záborská. Ani prokurátorka a ani obžalovaný muž proti tomuto rozsudku neprotestovali. Verdikt teda nadobudol právoplatnosť ihneď v súdnej sieni.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy