Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nehoda, pri ktorej zomrela 43-ročná žena má prekvapivé rozuzlenie. Vodiča vyšetruje NAKA
Zdielať na

Nehoda, pri ktorej zomrela 43-ročná žena má prekvapivé rozuzlenie. Vodiča vyšetruje NAKA

PEZINOK / Muž, ktorý sa ešte v lete čelne zrazil s autom, ktoré šoférovala jeho bývalá družka, sa v piatok, 2. decembra, postavil pred súd. Prípad prevzala Národná kriminálna agentúra a obvinili ho z úkladnej vraždy. Podľa obhajoby však išlo o nešťastnú nehodu. Sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku rozhodoval o tom, či bude stíhaný väzobne.

V osudný večer, 15. júla tohto roku sadla do auta a smerovala do Revúcej, kde pred tým žila. Tešila sa na stretnutie so svojimi blízkymi. Cestou ešte telefonovala s jednou zo svojich najlepších kamarátok. " Bola veľmi vystresovaná, veľmi vynervovaná, nakoľko povedala, že má veľmi komplikovanú cestu domov. Nakoľko bývalý partner ju celý čas atakoval, vytláčal z cesty, cítila že je v ohrození života," povedala kamarátka nebohej.

Kvôli signálu sa vraj nevedela dovolať na políciu. Jej strach bol však taký veľký, že odstavila cudzie vozidlo a posádku poprosila, aby na políciu zavolali oni. 43-ročná Irina sa žiaľ do Revúcej za svojou mamou a svojimi priateľkami už nikdy nedostavila. Bola iba pár kilometrov pred cieľom, keď do nej na tejto rovnej ceste vpálilo iné vozidlo. Za volantom sedel práve jej bývalý partner Marián. Zrážka mala pre ženu fatálne následky. Zraneniam na mieste podľahla.

Čo sa skutočne stalo vyšetrovala krajská a okresná kriminálka. Vyšetrovanie dospelo až do štádia, že si prípad prevzala NAKA a muža začiatkom týždňa zadržali. "Dňa 28. novembra tohto roku vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie osobe M. V. za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy," povedal policajný hovorca Michal Slivka.

Obvinený trávil posledné týždne v Národnom rehabilitačnom centre. Na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku ho priviezli vozidlom dopravnej zdravotnej služby. Do budovy súdu mal prísť na invalidnom vozíku. Podľa jeho obhajcu má problémy s pohybom. Po nehode ho už niekoľkokrát operovali. Muža majú podozrievať z toho, že mal úmyselne spôsobiť nehodu, pri ktorej zomrela jeho bývala družka. 

"Obhajoba vyvracia tieto závery a tieto tvrdenia a máme za to, že došlo k nešťastnej náhode," informuje obhajca. Keďže skutok prekvalifikovali na úkladnú vraždu, mužovi teraz hrozí vysoký trest. Prokurátor tak navrhoval väzbu z obavy, že by sa obvinený snažil pred spravodlivosťou ujsť. Sudca jeho návrhu nevyhovel a muža prepustil na slobodu. "Rozhodnutie nie je právoplatné, nakoľko prokurátor proti nemu podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd Slovenskej republiky," dodáva hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjaková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy