Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V príprave vraždy Sylvie Klaus Volzovej má mať prsty okrem Pavla Ruska aj Róbert Lališ, bos skupiny sýkorovcov
Zdielať na

V príprave vraždy Sylvie Klaus Volzovej má mať prsty okrem Pavla Ruska aj Róbert Lališ, bos skupiny sýkorovcov

BRATISLAVA / Štefan Agh, ktorý si odpykáva 13 rokov za mrežami za falšovanie televíznych zmeniek, vo štvrtok, 1. decembra, na súde uviedol, že nemá žiadnu vedomosť o tom, že by Pavol Rusko ešte ako bývalý riaditeľ televízie Markíza, plánoval v minulosti vraždu svojej bývalej spoločníčky Sylvie Klaus Volzovej. Vypovedali aj súdni znalci z oblasti psychológie. Mikuláš Černák vyšetrenie na detektore lži odmietol. Na súde sa z obžalovaných zúčastnil len Pavol Rusko.

V príprave vraždy Sylvie Klaus Volzovej má mať prsty okrem Pavla Ruska aj Róbert Lališ, bos skupiny sýkorovcov, ktorý mal podľa obžaloby zabezpečiť jej sledovanie. Obaja vinu doteraz popierajú. Lališ, tzv. Kýbel, absolvoval detektor lži - výsledok testu podľa súdnej znalkyne preukázal, že neklame a čin nespáchal. "Aj pán Černák sa mohol podrobiť polygrafu, my sme mu to ponúkali na naše náklady. Samozrejme by vyznel ako klamár," povedal obhajca Pavla Ruska Marek Para. 

Podľa obhajoby je práve Sylvia Klaus Volzová tá, ktorá sa mala podvodným spôsobom pokúsiť získať podiel Pavla Ruska. "My sme od začiatku hovorili, že pokiaľ by sa jej čokoľvek stalo ešte v čase, keď mala obchodný podiel, tak by predsa nemohol prejsť na môjho klienta. Tam bolo licenčné konanie, kde by prišiel o licenciu - doslova by stratil jeho podiel akúkoľvek hodnotu," dodal Marek Para.

Medzi ďalšími obžalovanými sú Mikuláš Černák i Miloš Kaštan. Práve oni sa však k príprave vraždy už na prvom pojednávaní priznali. Podľa psychologického posudku súdneho znalca je navyše Mikulášovi Černákovi dôležitejší jeho osobný život než pomsta Pavlovi Ruskovi. 

"Od začiatku sme upozorňovali, že má nezákonnú a utajenú dohodu, nejaký prísľub, ktorý sa síce nemusí naplniť, ale snaží sa docieliť podmienečné prepustenie z doživotného trestu odňatia slobody. To je jeho prioritná motivácia," povedal Marek Para. Súdny znalec Dušan Kešický charakterizoval ex riaditeľa TV Markíza ako človeka s narcistickými rysmi. Príznaky duševnej choroby nezaznamenal, skonštatoval však zníženú mieru jeho vierohodnosti. Ďalšie pojednávanie sa uskutoční 7. marca 2023. Čítať by sa mali listinné dôkazy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy