Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Gynekológ, ktorý mal sexuálne zneužívať mladé dievčatá, sa cíti nevinný. Hrozí mu až 12 rokov za mrežami
Zdielať na

Gynekológ, ktorý mal sexuálne zneužívať mladé dievčatá, sa cíti nevinný. Hrozí mu až 12 rokov za mrežami

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Na Okresnom súde v Novom Meste nad Váhom sa začalo hlavné pojednávanie v prípade lekára obvineného zo sexuálneho zneužívania. Mladý gynekológ si mal so svojimi pacientkami dohadovať stretnutia u seba doma. Podľa obžaloby išlo v minimálne troch prípadoch o dievčatá mladšie ako 14 rokov.

Za sex s mladými školáčkami hrozí tomuto gynekológovi až 12-ročný pobyt za mrežami. K opakovanému zneužívaniu malo dochádzať počas jeho pôsobenia v Myjave ešte pred štyrmi rokmi. Až teraz sa prípad dostal na súd. "Na obvineného M.K. podal prokurátor 26.4.2021 obžalobu pre pokračovací zločin sexuálneho zneužívania v súbehu s prečinom ohrozovania mravnej výchovy mládeže, ktorého sa mal dopustiť v mesiacoch júl až október 2018 vo svojom byte," povedal Marián Krokvička z Krajskej prokuratúry v Trenčíne. 

Gynekológ, ktorý sa medzičasom odsťahoval na východné Slovensko, kde ďalej ordinuje, si mal za svoje obete vyberať dievčatá zo sociálne slabších rodín vo veku od 12 do14 rokov. "Viackrát vykonal pohlavný alebo orálny sex samostatne celkom s troma maloletými dievčatami napriek tomu, že vedel, že tieto nedovŕšili 15. rok veku, za čo im dal vecné odmeny," dodal Krokvička.

Dievčatá tak mali od neho odchádzať bohatšie o 20 či 30 eur alebo s novým mobilným telefónom. Dve poškodené ženy prišli po rokoch vypovedať na súd. Ešte pred čítaním obžaloby súd z pojednávania vylúčil verejnosť vzhľadom na ciltivosť prípadu. 

K výsluchu poškodených dievčat zatiaľ nedošlo a veľa toho za zatvorenými dverami nepovedal ani obžalovaný gynekológ, ktorý využil svoje právo nevypovedať. Svoju vinu popiera. "V podstate vzhľadom na citlivosť celej tej kauzy nebudem dávať nejaké bližšie informácie, myslím, že to je asi tak z mojej strany všetko," vysvetlil obžalovaný lekár. Podľa jeho obhajcu Jána Falisa vzhľadom na to, že jeho klient vyhlásil, že je nevinný, bude prebiehať dokazovanie. Pojednávanie bude pokračovať v januári budúceho roka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy