Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hasiči zasahovali na sídlisku pri požiari kontajnerov a troch áut. Nevylučujú spoločného páchateľa
Zdielať na

Hasiči zasahovali na sídlisku pri požiari kontajnerov a troch áut. Nevylučujú spoločného páchateľa

BRATISLAVA / Videli obrovské plamene a počuli silné rany. V Bratislavskej Petržalke do rána úradovali podpaľači. Plemene totálne zdemolovali autá a o pár ulíc ďalej si to odniesli odpadkové koše.

Tri Škodovky môžu ísť rovno do šrotu. Dve zhoreli takmer úplne do tla. Z motora neostalo takmer nič. Rovnako dopadol aj interiér, sedačky vyhoreli a palubovky oheň rozpustil. Majitelia rátajú škody v tisíckach eur. Parkovisko na Černyševského ulici v Petržalke si obľúbili hlavne "mimobratislavskí". Práve tí sa stali terčom neznámeho podpaľača, prípadne podpaľačov.

Hasiči prišli na parkovisko okolo pol piatej ráno. Policajti tam nikoho podozrivého už nenašli. Jedno je ale isté, autá niekto podpálil zámerne. Ako a s čím, zisťujú experti. O pol štvrtej ráno pravdepodobne tá istá partia ľudí podpálila kontajnery. Odnieslo si to aj jedno zaparkované auto a prístrešok potravín.

​Podpaľači skomplikovali život hlavne dôchodcom, ktorí bývajú oproti. Teraz nemajú kam vynášať smeti. "Dcéra sa zobudila, pozerala cez okno a videla, že horí kontajner," uviedla svedkyňa incidentu. "Zo strany príslušného útvaru Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V bolo v súvislosti s týmito udalosťami začaté trestné stíhanie a to vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci," vysvetlil hovorca KR PZ v Bratislave, Michal Szeiff.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy