Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Auto narazilo do kamióna a následne do ďalšieho auta. Dvaja vodiči sa zranili vážne
Zdielať na

Auto narazilo do kamióna a následne do ďalšieho auta. Dvaja vodiči sa zranili vážne

RAJECKÉ TEPLICE / Zvláštna a nebezpečná jazda staršieho vodiča sa pri Rajeckých Tepliciach skončila v stredu, 23. novembra, ráno vážnou nehodou. Pred slnečnými skalami narazil do nákladiaka, začal rotovať po ceste a čelne sa zrazil s protiidúcim autom. Dvaja vodiči sa vážne zranili.

​"Pána vynieslo na tej Thalii a buchol kolegovi do auta. Ešte šťastie, že to nebola čelná zrážka," uviedol svedok nehody. Za volantom Thalie sedel starší pán a podľa svedkov prešiel do protismeru. Vodič nákladného auta sa mu nemal kam vyhnúť. "Keď máte štyridsať tonovú súpravu, nemáte šancu," povedal svedok. Šofér Renaultu sa potom v protismere rútil na prichádzajúcu škodovku a autá sa následne zrazili čelne. Staršieho pána spoza volantu vystrihávali hasiči. "Vodič nekomunikoval. Vyslobodili sme ho dostupným náradím," informoval veliteľ zásahu HaZZ Žilina Miroslav Korduliak.

"Hasiči aj záchranné zložky hovorili, že mu asi prišlo zle," povedal manžel zranenej vodičky. Mária, ktorá sedela za volantom škodovky, mala zapnutý bezpečnostný pás. V aute sa viezla sama a šla za manželom do Žiliny. "Volal som jej a zdvihol mi to nejaký pán. Povedal mi, že mala manželka ťažkú dopravnú nehodu," doplnil manžel zranenej vodičky. "Vodička nebola zakliesnená, ale mala zranenia a nevedela vystúpiť z vozidla," uviedol Miroslav Korduliak. Zranených previezli do nemocnice v Žiline. Príčinu nehody vyšetrujú policajti, zisťovať budú aj to, či vodičovi Thalie skutočne prišlo za volantom nevoľno. "U vodiča Renaultu Thalia bol na zistenie prítomnosti alkoholu v krvi nariadený odber," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina Zuzana Šefčíková. Cestu počas dokumentovania dopravnej nehody úplne uzavreli a to na takmer tri hodiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy