Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Večerná nehoda pri zastávke MHD: Obaja vodiči skončili v nemocnici
Zdielať na

Večerná nehoda pri zastávke MHD: Obaja vodiči skončili v nemocnici

BRATISLAVA / Vážna nehoda sa stala na Račianskej ulici v Bratislave. Pri zastávke MHD sa v smere do centra mesta, 22. novembra večer, zrazili dve autá. Obaja vodiči skončili v nemocnici.

Nehodu mal spôsobiť 43-ročný muž, ktorý sa približne o pol desiatej večer nachádzal v Lexuse v ľavom jazdnom pruhu kúsok od zastávky Námestia Biely Kríž. "Pričom neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, poveternostným podmienkam, povahe a stavu vozovky," objasnila hovorkyňa KR PZ v Bratislave, Silvia Šimková.

 

Cesta bola klzká pre intenzívny dážď

V pravom jazdnom pruhu šoféroval Opel 47-ročný vodič, do ktorého narazil. Na mieste zasahovalo 14 hasičov, ktorí ratovali muža, ktorí pravdepodobne nezvládol svoje riadenie. "Zasahujúci príslušníci vykonali na havarovaných vozidlách protipožiarne opatrenia a zranenú osobu vyslobodili z vozidla pomocou hydraulického vyslobodzovacieho náradia a zdvíhacích vankúšov," vysvetlila hovorkyňa Prezídia HaZZ, Katarína Križanová. "Vyslaní záchranári ošetrili dvoch mužov, ktorí utrpeli ľahšie až stredne ťažké poranenia. Oboch ich transportovali do nemocnice," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS.

Konkrétne ich previezli na Kramáre, kde 43-ročnému mužovi odobrali krv pre vylúčenie možnosti, že za nehodou mohlo byť popíjanie alkoholu pred jazdou. Práve on z dvojice zranených je na tom horšie. "Pacient s ťažšími poraneniami sa nachádza na jednotke intenzívnej starostlivosti. Jeho stav je stabilizovaný, no aj naďalej vážny," uviedla Eva Kliská, hovorkyňa UNB Bratislava. Lexus bol kompletne zničený. Keďže ide o staršie vozidlo, polícia výšku škody predbežne vyčíslila na 3 000 eur. Na aute Opel sa suma vyšplhala až na 7 000 eur. Obidve autá po nehode odviezla odťahová služba. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania. Trestné stíhanie zo strany polície zatiaľ začaté nebolo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy