Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Muž sa mal vyhrážať svojej družke a jej dcére. Sudkyňa ho poslala do väzby
Zdielať na

Muž sa mal vyhrážať svojej družke a jej dcére. Sudkyňa ho poslala do väzby

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Za múrmi ilavskej väznice skončil 49-ročný muž z Bánoviec nad Bebravou. Vyhrážať sa mal svojej družke a jej dcére. Ohrozovať ich mal nožom a obe podľa polície dokonca fyzicky napadol.

Muž sa začal so svojou družkou najskôr hádať. Jeho agresivita sa ale stále stupňovala. "Počas hádky chytil do ruky kuchynský nôž, ktorý mal čepeľou nasmerovať proti poškodenej a aj jej maloletej dcére. Našťastie nôž po chvíli odhodil na zem a nikoho ním nezranil," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Muž bol stále agresívnejší. Kričal nielen na svoju družku, ale svoju zlosť si vybil aj na jej dcére. Podľa polície jej mal dať facku na líce. "Matka okamžite svoju dcéru bránila a muža odsotila. Muž mal následne ženu fyzicky napadnúť a to tak, že ju udrel päsťou do ramena, pričom jej spôsobil zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie s doposiaľ nezistenou dobou liečenia," dodala Kuzmová. 

Zatiaľ, čo žena skončila v opatere lekárov, jej dcéra môže mať podľa odborníčky po takomto útoku psychické problémy. "Môže mať také dieťa aj problémy v škole, s nadväzovaním kontaktov," uviedla psychiatrička Darina Hrabovská. Napadnutá žena stihla našťastie včas zavolať policajtov. Tí muža spacifikovali. "Krátko po zadržaní s ním bola vykonaná dychová skúška, ktorá skončila s výsledkom 1,92 promile alkoholu," doplnila Kuzmová.  

Podľa Hrabovskej sa obe báli o svoj život. To môže prerásť k úzkostnej depresii, ktorá môže byť spojená aj s nespavosťou. Muž už v minulosti trestaný bol. Po dvoch nociach strávených v policajnej cele skončil na súde. "Poverený príslušník Obvodného oddelenia PZ v Bánovciach nad Bebravou vzniesol obvinenie 49-ročnému mužovi z prečinu nebezpečné vyhrážanie," vysvetlila Kuzmová. Sudkyňa rozhodla v priebehu pol hodiny a poslala ho do väzby. Mužovi hrozí trest 6 mesiacov až 3 roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy