Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Chatu v noci zachvátil požiar, zhorela do tla. Vo vnútri spal jej majiteľ
Zdielať na

Chatu v noci zachvátil požiar, zhorela do tla. Vo vnútri spal jej majiteľ

PETROVANY (OKR. PREŠOV) / V chatovej oblasti v katastri obce Petrovany, neďaleko Prešova, v noci horelo. Oheň zničil chatu, v ktorej spal jej majiteľ. Ten skončil v nemocnici. Príčina požiaru nateraz nie je známa.

Horieť začalo v chatovej oblasti uprostred noci. Hasičov na pomoc zavolal samotný majiteľ, ktorý sa zobudil na hustý štipľavý dym. Na pomoc prišli nielen profesionálni ale aj dobrovoľní hasiči. Okrem hasenia museli zo zhoreniska vytiahnuť plynové fľaše a autobatérie. Majiteľ chatky, ktorý v nej býval, skončil po nadýchaní splodín horenia v nemocnici. "Mal šťastie, lebo sám sa zobudil na ten dym a aj sám kontaktoval 155," vyjadril sa k požiaru veliteľ DHaZZ, Róbert Kohlmayer.

To, že majiteľ nebol počas požiaru v chatke, potvrdila hovorkyňa KR HaZZ, Miroslava Knišová: "Po príchode hasičov na miesto činu bolo prieskumom zistené, že požiarmi bola zachvátená celá chatka o rozmere 5x5 metrov. Majiteľ chatky sa nachádzal už mimo nej." Zariadenie chatky i strecha zhoreli do tla. Vďaka zásahu hasičov sa ale požiar nerozšíril do okolia. 

Ďalšie chatky sú od tej, ktorá zhorela, vzdialené len pár metrov. Hasičom sa tak podarilo uchrániť nemalé hodnoty. Zo zhorenej chatky ostali len obvodové múry. O tom, či sa vôbec tieto budú dať ešte použiť, bude musieť rozhodnúť statik. Veliteľ hasičov Kohlmayer ďalej dodal: "Pri tomto požiari neprišlo k popáleninám. Išlo len o nadýchanie splodín horenia."

"Z dôvodu silného zadymenia boli použité autonómne dýchacie prístroje. Na miesto udalosti bol privolaný aj zisťovateľ príčiny vzniku požiaru. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania," doplnila hovorkyňa Knišová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy