Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Matka, jej dvaja synovia a nevesta dílovali drogy. Najprv vinu odmietali, súd nakoniec prosili o súcit
Zdielať na

Matka, jej dvaja synovia a nevesta dílovali drogy. Najprv vinu odmietali, súd nakoniec prosili o súcit

RIMAVSKÁ SOBOTA / Rodinný nelegálny biznis odhalili rimavskosobotskí kriminalisti v lete tohto roku. Počas razie v Jesenskom našli marihuanu aj peniaze. Tie zrejme zarobili predajom drog. Vinníci už poznajú svoje tresty. Pred sudcom sa kajali a sľubovali, že sa polepšia.

Rodinný dom na okraji obce obsadili koncom júla kukláči a policajti

Zadržali niekoľko členov rodiny, zaistili sušenú rastlinu a vyššiu finančnú hotovosť. Po vyhodnotení dôkazov obvinili z drogovej trestnej činnosti štyri osoby. Ženu, jej dvoch synov a nastávajúcu nevestu. Pred sudcu sa postavili traja z nich.

29-ročného Júliusa eskortovali z Ústavu pre výkon väzby, jeho družku Sabrinu a 23-ročného brata Klaudia stíhali na slobode. A hoci sa zo začiatku vyšetrovania nepriznávali, na súdnom pojednávaní sa rozhodli vydať vyhlásenie o vine. Súd už teda rozhodoval iba o výške trestu. Prokurátor pre dvoch navrhoval podmienečný trest, no pre Júliusa väzenie. "Mám za to, že u obžalovaného je potrebné ukladať nepodmienečný trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov," vyjadril sa prokurátor OP v Rimavskej Sobote.

Hoci mu podľa trestného zákona hrozilo väzenie na minimálne tri roky, prokurátor poukázal na poľahčujúce okolnosti. Július sa priznal a oľutoval, ale tiež ďalej spolupracoval s políciou a pomohol odhaliť iné trestné činy. Obhajoba ale pre neho žiadala podmienku. Sudcu prosil aj sám obžalovaný. "Vážený súd, žiadal by som o ľútosť. Mám choré dieťa a chorého otca. Mám ženu, rodinu, mamu, nikoho nemajú," vyjadril sa obžalovaný Július.

Sudca nakoniec všetkých uznal vinnými 

"Obžalovaný Július, Sabrina a Klaudio sa uznávajú vinnými v zmysle obžaloby, za to sa odsudzujú. Obžalovaný Július na nepodmienečný trest odňatia slobody vo výmere 18 mesiacov," uviedol sudca OS v Rimavskej Sobote. Jeho družka a brat dostali podmienečné tresty, pričom dva roky budú pod dohľadom probačného úradníka. Klaudio musí absolvovať aj liečenie. Súd im zhabal aj finančnú hotovosť, viac ako 1 800 eur. Dvaja obžalovaní, ktorým uložili podmienečné tresty boli s rozhodnutím súdu spokojní. Tretí z nich sa vyjadrí v zákonnej lehote. Lehotu si ponechal aj prokurátor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy