Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Ďalšia tragédia na železničnej trati: Muža v ten deň videli popíjať
Zdielať na

Ďalšia tragédia na železničnej trati: Muža v ten deň videli popíjať

ŽILINA / Na železničnej trati pri obci Kľače prišiel v nedeľu, 6. novembra, o život 59-ročný muž. A podľa zástupcov Železníc Slovenskej republiky je to v tomto roku už osemdesiata nehoda, pri ktorej usmrtil vlak človeka, čo je o 20 viac ako minulý rok v tomto období.

Smrteľná havária v Rajeckej doline sa stala pred pol ôsmou večer. Do Jaroslava narazil malý motorový vlak, ktorý išiel zo Žiliny do Rajca. "Rušňovodič použil rýchločinné brzdenie, no pre krátku vzdialenosť nedokázal zabrániť zrážke vlaku s osobou," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová. 

"Prišlo počas jazdy vlaku k zachyteniu a usmrteniu muža, ktorý kráčal popri trati," uviedla Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa Železníc SR. Na miesto nešťastia okamžite vyrazili zdravotní záchranári, ako aj rajeckí hasiči. "Po príchode na miesto udalosti sme zistili, že sa jedná o osobu vedľa koľajiska, ktorá nejavila známky života," povedal veliteľ zásahu, Rastislav Stehlík. Podľa informácií TV JOJ Jaroslav mal problémy s alkoholom a aj v deň tragédie ho videli, ako popíjal. Tento muž pochádzal z dediny Jasenové, ale chodieval do krčmy do Rajca. A zrejme odtiaľ sa vracal domov skratkou po koľajniciach. "U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom," povedala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová . "Vo vlaku sa nachádzalo 9 cestujúcich a rušňovodič, skontrolovali sme ich, boli bez zranenia," doplnil veliteľ zásahu.  

Prípadom sa už zaoberá železničná polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy