Jasno
11°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Posun v prípade brutálnej vraždy v Novákoch. Polícia zadržala údajného vraha
Zdielať na

Posun v prípade brutálnej vraždy v Novákoch. Polícia zadržala údajného vraha

NOVÁKY / Policajti chytili údajného vraha 30-ročného podnikateľa z Prievidze. Ten ho mal popraviť brutálnym spôsobom pred 16 timi rokmi. Najskôr ho dobil, potom jeho zviazané telo hodil do priehrady v Novákoch. Už je za mrežami a hrozí mu výnimočný trest.

Muž mal ruky zviazané opaskom, na hlave mal stopy po údere tupým predmetom. Ústa a oči mu vrah zalepil páskou. Potom ho hodil do priehrady. Aby telo nevyplávalo páchateľ mu okolo hlavy omotal reťaz a na jej koniec upevnil kanalizačný poklop. "Telo tam bolo dva týždne," povedal veiteľ zásahu Jozef Kofrit. 

Obeťou mimoriadne brutálnej vraždy sa stal prievidzský podnikateľ. 30 muž, ktorý vlastnil dva penzióny. Jeho auto našli asi 5 kilometrov ďalej v obci Koš. Boli v ňom stopy po zápase. 16 rokov nebolo známe kto ho zavraždil. Najnovšie ale policajti tvrdia, že údajného vraha zatkli. Po 16 rokoch policajti túto brutálnu vraždu objasnili a páchateľ skončil v putách. "Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil jednu osobu z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy a navrhol jej väzobné stíhanie," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová. 

Podľa našich informácií mal na objednávku vraždiť muž z Bánoviec nad Bebravou. Ten bol v minulosti hľadaný pre podvody a žil v zahraničí. Vinu ale odmieta. "Sám namieta aj spáchanie skutku z ktorého je obvinený," povedal obhajca obvineného Richard Piliar. Zo skutku ho podľa informácií TV JOJ usvedčujú dvaja svedkovia. Jeden z nich mal prehovoriť za múrmi väznice. Muža vzal sudca špecializovaného trestného súdu v Pezinku do väzby. Na začiatok procesu tak bude čakať za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy