Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Protidrogová razia: Okrem drog zaistili aj zbrane a viac ako 30-tisíc eur. Obvinili tri osoby
Zdielať na

Protidrogová razia: Okrem drog zaistili aj zbrane a viac ako 30-tisíc eur. Obvinili tri osoby

MICHALOVCE / V Michalovciach a okolí prebehla veľká akcia Národnej kriminálnej agentúry. Cieľom bolo prekazenie drogového biznisu. Muži zákona zadržali nielen troch páchateľov, ale aj strelné zbrane a veľkú finančnú hotovosť.

Polícia zasahovala na viacerých miestach. Jeden z páchateľov bol zadržaný na parkovisku rušného obchodného centra priamo pred očami návštevníkov. "Na základe vykonaných viacerých prehliadok iných priestorov a domových prehliadok v okrese Michalovce a okrese Sobrance vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie pre páchanie drogovej trestnej činnosti 3 osobám," informuje policajná hovorkyňa Karolína Barinková. 

Skupina mužov bola veľmi dobre organizovaná. Dôkazy hovoria o dlhodobom a výnosnom biznise na území dolného Zemplína. Kukláči zasahovali aj preto, že páchatelia mohli byť ozbrojení. "V rámci vykonaných úkonov policajti NAKA zaistili omamné a psychotropné látky, ako rastlinného tak aj syntetického pôvodu, finančnú hotovosť vo výške 32 000 eur, strelné zbrane ako aj zakázané komponenty strelných zbraní," hovorí ďalej Karolína Barinková. 

Podľa zdroja TV JOJ polícia členov tohto biznisu dlhšie monitorovala. Fungovali ako priekupníci a boli na konci celého drogového distribučného reťazca. Ich obvinenia sú veľmi vážne. "Konkrétne z nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri roky až 10 rokov," dodáva Karolína Barinková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy