Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Partia mladíkov napadla mladú ženu. Ide o súťažiacu zo šou Česko Slovensko má talent
Zdielať na

Partia mladíkov napadla mladú ženu. Ide o súťažiacu zo šou Česko Slovensko má talent

HUMENNÉ / Súťažiacu zo šou Česko Slovensko má talent partia mladíkov zbila a sotila na koľajnice. Mladá žena trpí ťažkou diagnózou – pre sklerózu multiplex chodí iba s paličkou. Obyvatelia Medzilaboriec skutok odsudzujú a hovoria o hyenizme. Súdny proces sa začal až po viac ako roku.

​"Ak by som si vtedy nedala ľavú ruku pred hlavu, mohli ma zabiť. Oni si to uvedomujú? Nejde mi o nič iné, len to uvedomenie si, že mi mohli smrteľne ublížiť," uviedla obeť útoku Martina. Mladá žena tvrdí, že ju prepadla skupina asi desiatich mužov. Pred sudcu sa v stredu, 2. novembra postavil iba jeden z nich. "Môj syn hovoril, že tam bolo viacero ľudí a že popíjali. On jej ale nič nespravil a ani nič nezobral," povedal otec obvineného. Polícia prípad vyšetrovala ako prečin krádeže, neskôr ho prekvalifikovali. "Okresný vyšetrovateľ v Humennom vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu lúpeže," informovala hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová.

Obvinili dvoch mužov. Jedného z nich dnes priviezli na okresný súd rovno spoza mreží, kde si odpykáva trest za inú trestnú činnosť, konkrétne za krádež. K útoku došlo neďaleko vlakovej stanice v Medzilaborciach. Partia mladých mužov mala Martinu aj jej priateľku prenasledovať už v meste. Okrem fyzického napadnutia vzali obom ženám mobily, doklady aj peniaze. "Svojmu synovi verím, pretože on by na nikoho nezaútočil. Odprisahal mi, že on tam nič nespravil, iba sa pozeral," doplnil otec obvineného.

Martine ešte ako tínedžerke diagnostikovali sklerózu multiplex a v dôsledku choroby takmer skončila na vozíku. Vlani patrila medzi úspešných súťažiacich v jojkárskej šou Česko Slovensko má talent. "Nech za to pykajú, možno to urobili, keď mali vypité alebo čo, ale skutok sa stal," vyjadrila sa Martina. Verdikt súdu padne až po dôkladnom vypočutí oboch strán aj svedkov. Môže to trvať niekoľko mesiacov. "Bála som sa, či sa to vôbec bude riešiť, či sa to nestiahne zo stola, ale je to tu. Prišiel ten deň a hlavne tá spravodlivosť. Nech za to sedia," doplnila Martina.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy