Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prerábka domu skončila katastrofou: Rodina narazila na podvodníka a nevie, ako zvládne zimu
Zdielať na

Prerábka domu skončila katastrofou: Rodina narazila na podvodníka a nevie, ako zvládne zimu

VRÚTKY / Rodina Martinkovičovcov z Vrútok si prerába rodinný dom. Vzali si hypotéku a z vlastných peňazí chceli prerobiť strechu. Narazili ale na podvodníka, ktorý od nich vzal vysokú zálohu. Teraz nemajú strechu, peniaze a ani netušia, kde strávia zimu s troma deťmi.

Vzali si hypotéku 90-tisíc eur, kúpili dom a pustili sa do prerábky. Za rekonštrukciu strechy mali zaplatiť 29 100 eur. Majiteľ firmy od nich vymámil neuveriteľnú zálohu, a to až 28 500 eur. Na otázku, či sa nebáli dať takú veľkú zálohu, majiteľ domu Marián Martinkovič povedal: "Nemal som na výber. Vravel, že všetko išlo hore." Rodina sa obáva každej kvapky, pretože strechu majú prikrytú iba celtou. "Už aj u mňa v izbe tečie," povedalo jedno z detí.

"Snažíme sa dostať aspoň k materiálu, ale už dva mesiace počujeme iba sľuby," uviedla majiteľka domu, Anežka Martinkovičová. Majú zmluvu o dielo, ale tá im je úplne nanič. "To je nepredstaviteľné pre matku s troma deťmi. Kam teraz pôjdeme, keď nemáme nič?" doplnila Anežka Martinkovičová. Podali aj trestné oznámenie, no ani policajti si s majiteľom s.r.o. nevedia dať rady.

"V predmetnej veci evidujeme vyšetrovanie v dvoch prípadoch vo veci trestného činu podvodu," informovala hovorkyňa KR PZ Žilina, Gabriela Kremeňová. Podvedených je ale viac, majiteľ firmy rodine už ani nedvíha telefón. Štábu TV JOJ telefón zodvihol, keď sa ale opýtali, kde je materiál na strechu, položil. Rodina už nemá ani peniaze, ani stavebný materiál. Ak by ste im chceli pomôcť, kontaktujte redakciu Krimi, alebo ich priamo podporte na ich čísle účtu: SK52 1111 0000 0014 9303 2004.

"Neviem si to predstaviť. Ak príde nejaký prívalový dážď, spadne nám to tu na hlavu," povedala Anežka Martinkovičová. "Pre nás je teraz najpodstatnejšie zakryť dom pred zimou," uviedol Marián Martinkovič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy