Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Agresívny mladík dvakrát bodol nožom suseda do hrude. Vraj preto, že fajčil v okne
Zdielať na

Agresívny mladík dvakrát bodol nožom suseda do hrude. Vraj preto, že fajčil v okne

ŽILINA / Na žilinskom okresnom súde sa začal proces s 18-ročným Miroslavom z Martina, ktorý je obvinený z pokusu o vraždu. Tento čin mal spáchať, keď bol ešte mladistvý.

Podľa polície sa Miro v čase, keď bol ešte tínedžer, dopustil surového činu. Nožom mal dvakrát bodnúť do hrude svojho suseda Erika, ktorý býva v byte o poschodie nižšie. "Kvôli tomu, že Mirovej mame vadí to, že Erik fajčí v okne a ten dym ide hore," uviedla svedkyňa. Našťastie pri incidente bola nablízku Erikova kamarátka Natálka s priateľom. Štábu TV JOJ povedala, že mu podávali prvú pomoc až do príchodu záchranárov,  podľa pokynov z operačného strediska. "Povedali mi, aby som zobrala nejakú tkaninu a držala mu ju na tých ranách. Vtedy už strácal vedomie a snažili sme sa ho s priateľom prebrať a držať pri vedomí," dodala svedkyňa.

Podľa jej slov tiež zadržiavali údajného páchateľa. "Dovliekli sme ho do bytu, tu sme ho posadili a čakali, kým prišli policajti," opísala. "Napadnutý muž utrpel život ohrozujúce zranenia, s ktorými bol prevezený do nemocnice," vyjadril sa hovorca KR PZ v Žiline, Radko Moravčík.

Po skončení policajného vyšetrovania sa prípad dostal pred sudcu

"Na hlavnom pojednávaní bol vypočutý obžalovaný, ktorý urobil vyhlásenie, že je vinný zo spáchania skutku, ktorý sa mu kladie za vinu. Senát vyhlásenie obžalovaného prijal," vysvetlila hovorkyňa KS v Žiline, Anna Dudová Záborská. Na budúcom pojednávaní bude tento súdny proces pokračovať ďalším dokazovaním.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy