Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalšia smrť na železnici: 75-ročný muž si ľahol na koľajnice. Nezachránila ho ani rýchlo brzda
Zdielať na

Ďalšia smrť na železnici: 75-ročný muž si ľahol na koľajnice. Nezachránila ho ani rýchlo brzda

TRENČÍN / Na železničnej trati pri Trenčíne v utorok večer vyhasol ďalší ľudský život. Muža v koľajisku zbadal rušňovodič rýchlika z Košíc asi 80 metrov pred sebou. 75 ročný dôchodca si podľa svedkov ľahol na koľajnice.

V utorok, 25. októbra, v podvečerných hodinách došlo na železničnej stanici Trenčín-Zlatovce k nešťastiu. Stovky cestujúcich museli nútene vystúpiť z rýchlika smerujúceho do Bratislavy. Dôvodom bola tragická udalosť. 

"My sme boli v tom vlaku a zrazu začal brzdiť extrémne," opísal moment kolízie cestujúci Nikolas. "Zrazu vidíme policajtov, hasičov, záchranku, všetci začali bežať, tak sme sa išli aj my pozrieť," doplnil Dominik. Podľa informácií TV JOJ sa po železničnej trati neoprávnene pohyboval starší muž, ktorý si asi sto metrov za stanicou ľahol krížom cez koľajnice. Krátko na to sa zo zákruty vyrútil rýchlik. Rušňovodič ihneď zatiahol rýchlobrzdu, no najhoršiemu už nedokázal zabrániť. 

Na miesto ihneď vyrazili všetky záchranné zložky. Ako prví pribehli k osobe pod vlakom hasiči. Žiaľ, muž utrpel devastačné zranenia celého tela a privolaný lekár už len konštatoval smrť. "Včera o 16:45 na trase Trenčín - Zlatovce vlak zrazil a usmrtil civilnú osobu ležiacu na koľaji číslo 102," informovala hovorkyňa Železníc SR, Ria Feik Achbergerová. "Privolaní policajti podrobili rušňovodiča dychovej skúške s negatívnym výsledkom merania," uviedla Elena Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Trenčíne. 

Nebohý muž pri sebe nemal doklady, no policajti šetrením zistili, že ide o 75 - ročného vysokoškolsky vzdelaného dôchodcu z Trenčína. Telo odviezli na pitvu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy