Oblačno
21°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Pri Plzni našli brutálne dobitú Slovenku. Po smrti jej nenarodeného dieťaťa zomrela aj ona
Zdielať na

Pri Plzni našli brutálne dobitú Slovenku. Po smrti jej nenarodeného dieťaťa zomrela aj ona

PLZEŇ / Mladá žena, ktorú vo štvrtok, 13. októbra našli brutálne zbitú na kraji výpadovky z Plzne, v nemocnici zomrela. Správa prišla len o pár dní potom, čo otec dievčaťa potvrdil smrť jej nenarodeného dieťaťa. Informovali o tom TN.cz a Krimi-Plzeň na svojich weboch.

​Dvadsaťročnú ženu pôvodom zo Slovenska našiel na krajnici okoloidúci vodič. Jej stav bol veľmi vážny. Lekári sa ju viac ako polhodinu snažili stabilizovať a až potom mohla byť v kritickom stave transportovaná do nemocnice. Minulú stredu, 19. októbra, navyše lekári museli z jej maternice vybrať mŕtvy plod. V čase útoku bola totiž v treťom mesiaci tehotenstva, informuje portál TN.cz.

Žena sa mala živiť ako prostitútka 

"Policajti okolnosti prípadu ďalej preverujú. Bola nariadená súdna pitva," uviedla hovorkyňa plzenskej polície Eva Červenková. Či bola žena pred zbitím znásilnená, hovorkyňa neuviedla. Mladá žena mala zranenia predovšetkým v oblasti tváre a hlavy. Už v čase, keď k nej boli privolaní záchranári, bola v bezvedomí. Podľa webu Krimi-Plzeň sa živila ako prostitútka. "V stredu, 19. októbra ju museli operovať a odobrať jej mŕtve bábätko. Doktori tomu, že sa Nikolka preberie, veľa šancí nedávajú. Srdiečko jej vraj bije na 25 percent," oznámil otec Nikoly ešte pár dní predtým, ako zomrela. Zdroj blízky rodine opísal, ako sa Nikola do Českej republiky k práci prostitútky dostala: "Zatiahla ju do toho príbuzná jej bývalého priateľa, ktorá už roky vozí mladé dievčatá zo Slovenska do Čiech, kde ich predáva."

Podľa informácií priamo z miesta činu, na tomto zjazde sa prostitútky nachádzajú často. Je vylúčené, že by jej rozsiahle zranenia mohla spôsobiť zrážka s autom. "Mala rozmlátenú tvár a rozbitú hlavu. Pokiaľ vieme, tak asi polhodinu predtým, než ju našli, k niekomu nastupovala do auta," opísala jedna zo žien na mieste a doplnila, že si myslí, že jej kamarátke zranenia spôsobil nejaký deviant.

Útok ženy, medzi ktorými sa Nikola na výpadovke zdržiavala, prekvapil. "Nikola tu bola asi štyri týždne, teda s prestávkami, jazdila domov do Spišskej Novej Vsi. Bola mladá a pekná, takže si ju zákazníci často žiadali. S dievčatami tu problémy nemala, rýchlo sa skamarátila. Nechápem, prečo ju tak niekto musel zbiť, nič podobné sa tu už veľa rokov nestalo," doplnila žena.

K prípadu sa vyjadril aj otec napadnutej ženy, v ktorom prosí verejnosť o spoluprácu pri pátraní po páchateľovi:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy