Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prominentná lekárka celebrít Alena Pallová sa obáva o svoj život. Muž sa jej na sociálnych sieťach vyhráža
Zdielať na

Prominentná lekárka celebrít Alena Pallová sa obáva o svoj život. Muž sa jej na sociálnych sieťach vyhráža

PEZINOK / Prominentná lekárka celebrít Alena Pallová sa obáva o svoj život. Muž sa jej na sociálnych sieťach vyhráža, že ju zabije. Trvať to má už dlhšie. Lekárka podala na polícii trestné oznámenie.

Napriek tomu, že správy, komentovanie fotografií, či nadávky na jej meno chodili už dlhšiu dobu, to v akom rozsahu ako je to teraz, ju vystrašilo. Muž, ktorý sa správa ako šialenec v útokoch na jej osobu pritvrdil a okrem toho, že vo svojich videách chce jej smrť, ponúka zato aj finančnú odmenu. Vyhrážky a útoky neadresuje len jej, ublížiť chce vraj aj jej najbližším. Zúfalá žena aj prostredníctvom sociálnych sietí, na ktoré desivé príspevky uverejnila, prosí o pomoc.


"Zabite tú v***  k***, toto všetko môže byť vaše.Dám vám k tomu 100-tisíc dolárov," hovorí na sociálnej sieti muž a ukazuje na fľaše s vínom.

Muž je v takmer každom video pod vplyvom buď alkoholu alebo inej látky. Podľa dostupných informácií sa nachádza v zahraničí. Nie sú to však iba videá.
"Ten nebezpečný jedinec, ktorý ma vulgárne uráža každý deň a vyhráža sa mi ublížením, či poškodením môjho pracovného prostredia. Trvá to už mesiace," napísala na sociálnej sieti Pallová.


"Veľmi inšpiratívna kinematografia. Ktorý orgán by ti najmenej chýbal hmm? Hlava že?" opisuje na sociálnej sieti muž, pričom sa odkazuje na známeho amerického vraha Jefrreyho Dahmera.


"Nechcela by som sa znižovať ne jeho komunikačnú úroveň, ale ľudia pomôžte mi, ako toto zastaviť, keď si niekto verejne objednáva vašu vraždu?" poznamenala Pallová na sociálnej sieti.

Podľa právnika Ivana Priadku sa právne možnosti, aj vzhľadom k tomu, že páchateľ sa nachádza zjavne v cudzinesú dosť limitované. "V zásade v tomto momente takým najprirodzenejším, najrýchlejším krokom sú nejaké úkony vo vzťahu k správcovi siete, ktorý by mal tento obsah zablokovať," podotkol.

Celebritná lekárka už nenecháva nič na náhodu a v strachu o bezpečie svojich najbližších zašla na policajnú stanicu, kde podala trestné oznámenie. "Môžeme potvrdiť že na príslušnom útvare Okresného riaditeľstva PZ v Pezinku sme prijali trestné oznámenie vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu nebezpečného vyhrážania v súbehu s prečinom nebezpečného elektronického obťažovania," povedal policajný hovorca Michal Szeiff.

"Každé ďalšie útoky, ktoré prichádzajú zo strany tohto páchateľa im samozrejme oznamujeme a posúvame," uviedol právny zástupca Pallovej Ivan Priadka.

Pallová má na svojom konte nejedného prominentného klienta a stará sa o výzor mnohých známych tvárí. Aj vďaka tomu je verejne známou osobou. Na sociálnych sieťach, na ktorých bola ešte v ranných hodinách aktívna, obmedzila prístup. Ona sama sa k udalostiam vyjadrovať nechce, všetko nechala na právnikov. Podľa expertky na trestné právo, je takéto vyhrážanie na sociálnych sietiach verejné. Znamená to teda, že páchateľovi môže po zadržaní hroziť vysoký trest. "Je tam vyššia trestná sadzba a posudzuje sa to samozrejme prísnejšie," poznamenala odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská.

"Veríme, že polícia veľmi rýchlo zakročí a bez ohľadu nato, koho sa to týka, tak všetky obede takýchto páchateľov bude im poskytnutá ochrana a bezpečnosť," uzavrel advokát Priadka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy