Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Obyvateľov sídliska čakal ráno hrôzostrašný pohľad. Na lavičke ležal mŕtvy muž
Zdielať na

Obyvateľov sídliska čakal ráno hrôzostrašný pohľad. Na lavičke ležal mŕtvy muž

PREŠOV / Na sídlisku v Prešove našli 42-ročného muža, ktorý nejavil známky života. Už niekoľko rokov žil na ulici a často spával na lavičke. Lekár ako predbežnú príčinu smrti stanovil podchladenie. V noci boli na Šariši teploty pod nulou.

Na lavičke pred poštou už bolo len prikryté telo muža. Obhliadajúci lekár vylúčil predbežne cudzie zavinenie. 42-ročný muž popíjal so svojimi kamarátmi bez domova už počas dňa. Na lavičke neraz prespával, tu ho aj našli bez známok života.

Čo sa stalo si nevie vysvetliť ani jeho kamarát, s ktorým cez deň popíjal. I keď v noci klesli teploty pod nulu, sú vraj na zimy zvyknutí a on sám spal od kamaráta len niekoľko metrov pod stromami pri paneláku. Priznal však, že nebohý muž prišiel už v minulosti pre omrzliny o palce na nohách. "Polícia v prípade začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," povedala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Obhliadajúci lekár určil ako predbežnú príčinu smrti podchladenie, no nie je vylúčené, že 42-ročný muž mohol mať aj nejaké zdravotné problémy, preto bude na tele nebohého vykonaná pitva. Až tá určí presnú príčinu smrti. No skúsený lekár varuje, že na to, aby človek zomrel na podchladenie, nemusí teplota klesnúť ani pod nulu. "Termoregulácia sa snaží znížiť výdaj telesného tepla alebo znížiť jeho produkciu. Takže už teplota pod 15 stupňov Celzia môže spôsobiť podchladenie rôzneho stupňa," povedal lekár Martin Balko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy