Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Strelec zo Zámockej mal celý zoznam ďalších cieľov. Okrem premiéra bol terčom aj Fico či Gröhling
Zdielať na

Strelec zo Zámockej mal celý zoznam ďalších cieľov. Okrem premiéra bol terčom aj Fico či Gröhling

BRATISLAVA / Politici, židia, LGBTI komunita, či ľudia z verejného života. Títo všetci sa mali stať obeťami vraha zo Zámockej ulice. Podľa informácií TV JOJ, Juraj Krajčík svoje ciele dlhodobo sledoval. Vraždiť mohol už skôr, no čakal, kým dokončí svoj manifest.

"Primárnym cieľom bol náš premiér pán Heger. Potom si páchateľ vybral niekoľko sekundárnych cieľov. Bolo ich viac ako desať, s tým, že medzi nimi boli aj politické," uviedol šéf Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), Ľubomír Daňko. Juraj chodil do školy pre mimoriadne nadané deti. V materiáloch, ktoré mu polícia našla mal mať ľudí, ktorých chcel zavraždiť, detailne zmapovaných. Podľa informácií TV JOJ mal v poznámkach napísane, kde bývajú, kadiaľ sa pohybujú, kde pracujú, či cestujú. Predtým, ako mladý radikál vraždil na Zámockej, čakal na premiéra Hegera pred bytovkou v bratislavskej Dúbravke. V čase, keď čakal na premiéra, sa mala domov vrátiť jeho manželka. "Nebol som oboznámený, kto ďalší bol na zozname," uviedol premiér.

Na vražednom zozname sú politici z rôznych strán

Z pravice a rovnako aj z ľavice. Jedným z nich je napríklad Branislav Gröhling či Robert Fico. "Bol som na zozname mladého muža. Bol údajne aj pred mojim domom, ale je mi to jedno. Ten chlapec bol asi pomätený a nenávidel každého. V danej situácií by zavraždil kohokoľvek," uviedol Robert Fico. TV JOJ pozná identitu osoby z mediálneho prostredia, ktorá mala byť taktiež popravená. Po telefonáte s ňou identitu kvôli bezpečnosti nezverejníme. Terčom útoku sa mali údajne stať aj ľudia z prostredia Americkej či Ruskej ambasády.

"Môžem potvrdiť, že okrem manifestu sa zaistili aj jeho osobné poznámky rukou písané uňho doma. V podstate z nich sa dá vyvodiť skutková podstata trestného činu teroristického útoku," dodal Daňko. Kroky mladého radikála po vražde smerovali domov do Ružinova, kde si vymenil zbraň. Na jednom z fór sa vyjadril, že mu došla munícia. Podľa informácií TV JOJ potom jeho kroky smerovali do okolia bratislavskej Koliby. Údajne tam býva jeho dobrá kamarátka, ktorej išiel zaniesť veci, ktoré mal od nej požičané. Tie mal nechať pred jej dverami a potom odišiel. Osobne sa v tú noc už nestretli. Poznali sa vraj roky a boli veľmi dobrí priatelia. Jeho nehybné telo potom našla nad ránom náhodná okoloidúca.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy