Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Tragická dopravná nehoda na R1: Zrážku neprežil jeden z vodičov
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda na R1: Zrážku neprežil jeden z vodičov

BÁB / Na rýchlostnej ceste R1 prišiel o život 83-ročný muž. Nehoda sa stala pri obci Báb, v úseku kde práve prebieha rekonštrukcia. Vodič, bol zrejme nepozorný a zozadu vrazil do auta, ktoré išlo pred ním. Podľa informácií TV JOJ sa mu osudným zrejme stalo to, že podľa nemal zapnutý bezpečnostný pás.

Nehoda sa stala v úseku, kde práve opravujú most. Z tohto dôvodu je tam zúžená cesta a taktiež aj znížená rýchlosť. 41-ročný vodič z Ukrajiny, ktorý viezol aj spolujazdca, vošiel do tohto zúženého úseku. V tej chvíli do nich z ničoho nič vrazilo auto, ktoré išlo tesne za nimi. To riadil 83-ročný dôchodca. Vodič pravdepodobne nedodržal bezpečnú vzdialenosť a nestihol dobrzdiť, čím zozadu do auta narazil.

Po náraze muž aj s kolegom vystúpili von a utekali na pomoc vodičovi, ktorý do nich vrazil. V aute ho ale už nevideli, ležal vedľa auta. "Ja som išiel k autu a jeho nebolo, nevedel som, kde je. Ukazovali šoféri ostatní, že je vonku," opísal účastník nehody. Aj napriek okamžitej pomoci hasičov ako aj záchranárov, 83-ročný muž zrážku neprežil. Predná časť vozidla zostala po náraze zdemolovaná. Podľa informácií televízie JOJ, nebohý vodič nemal zapnutý bezpečnostný pás, ktorý by mu zrejme pomohol.

"Alkohol u vodiča zistený nebol u druhého, nebohého vodiča, bude prípadné požitie alkoholu zisťované pri pitve," vysvetlila hovorkyňa KR PZ v Nitre, Viktória Borloková. Nebohý vodič bol z Galanty a cestoval do Nitry. Muži z druhého auta išli práve do práce. Polícia na mieste zisťovala stopy a okolnosti tejto tragédie sú v štádiu vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy