Polojasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Obeťami nočnej streľby sú Matúš a Juraj. Mladých mužov popravil len 19-ročný mladík
Zdielať na

Obeťami nočnej streľby sú Matúš a Juraj. Mladých mužov popravil len 19-ročný mladík

BRATISLAVA / Obeťami nočnej streľby v Bratislave boli mladí muži do 30 rokov: Matúš, ktorý mal byť čašníkom v podniku a Juraj. Podľa informácií TV JOJ mal strelca v kríkoch objaviť náhodný okoloidúci. 19-ročný mladík streľal vo večerných hodinách v blízkosti podniku Tepláreň v centre Bratislavy.

​K streľbe došlo vo večerných hodinách na Zámockej ulici pri podniku Tepláreň, ktorá je známá tým, že sa tam združuje LGBTI komunita. Podľa informácií TV JOJ mal strelec na obete čakať asi trištvrte hodinu na ulici. Sedel na schodoch až do chvíle, kedy nevyšli mladí muži, vtedy sa postavil a začal strieľať. Jednou z obetí je čašník, pri streľbe bola zranená aj jedna z čašníčok. Podnik, pri ktorom sa streľalo, v čase udalosti poloprázdny. 

Zranená čašníčka je po operácii

Dievča previezli z Mickiewiczovej na Antolsku, kde je po operácii na JIS, telefonovala s rodinou a je pri vedomí. 

Motív stále nie je jasný 

Podľa informácií TV JOJ padlo viacero rán a obete mali byť doslava popravené. Hovorilo sa o dvoch motívoch, prvým z nich bol milostný trojuholník. Hovorí sa aj o neznášanlivosti homosexuálov. Páchateľ mal tesne pred incidentom na sociálnej sieti zverejniť viac ako 60 stranový manifest, v ktorom opisuje svoju neznášanlivosť voči židom a homosexuálom. Je teda veľmi možné, že svoje obete nepoznal. V nočných hodinách sa k činu prihlásil neznámy účet na sociálnej sieti. 

Páchateľ ušiel smerom k Dunaju

Polícia prechádzala okolie Mostu SNP a nábrežie Dunaja. Tragickú streľbu v centre Bratislavy vyšetruje Národná kriminálna agentúra (NAKA). Príslušníci polície si hneď pri príchode nasadila nepriestrelné vesty. Policajti analyzujú aj kamery, ktoré mali zachytiť celý incident. Polícia útočníka hľadala aj v Ružinove a tak isto v miestnych lesoch. 

Najčítanejšie správy