Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
V Banskej Bystrici pochovali 19-ročného Sashu - ako posledného spomedzi piatich obetí tragédie na autobusovej zastávke
Zdielať na

V Banskej Bystrici pochovali 19-ročného Sashu - ako posledného spomedzi piatich obetí tragédie na autobusovej zastávke

BANSKÁ BYSTRICA / Rodina a kamaráti sa rozlúčili s 19-ročným Sashom Slovíkom. Ako posledný spomedzi piatich obetí mal pohreb v Banskej Bystrici. Študent informatiky prišiel tragicky o život na bratislavskej zastávke MHD Zochova, kde ho zrazil opitý exšportový funkcionár Dušan Dedeček.

Do Bratislavy si išiel plniť svoj sen, Sasha nastúpil na Slovenskú technickú univerzitu, prvý školský deň už žiaľ nezažil, všetko zmarila rýchla jazda opitého vodiča. Mal rád tenis, ktorý úspešne hrával ešte ako stredoškolák v Banskej Bystrici. No aj počítačové hry a matematické súťaže. Práve preto sa rozhodol pre štúdium informatiky. 

Tragicky prišiel o život krátko pred dvadsiatimi narodeninami, tie mal Sasha oslavovať tento víkend. Zo zavinenia tragickej nehody, pri ktorej prišlo o život 5 študentov vysokých škôl je obvinený športový funckionár Dušan Dedeček. Prokurátor preňho žiada väzbu, o jeho sťažnosti bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave. Stav dvoch ťažko zranených študentov hospitalizovaných v bratislavskej univerzitnej nemocnici sa zlepšuje. Obaja sú po operáciách pod dohľadom zdravotníkov.

Najčítanejšie správy