Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Packa: Kone a konské povozy nepatria na cesty 1. triedy
Zdielať na
Krimi

Packa: Kone a konské povozy nepatria na cesty 1. triedy

V pravidelnej nedeľnej rubrike Ako to nespackať radí prezident Policajného zboru Ján Packa.

Na úvod začneme s otázkou od pána Ľuboslava. Do redakcie poslal fotografiu ako policajti merajú rýchlosť z vyhradeného miesta pre invalidov. Chce sa teda opýtať, či majú na to právo.

"Musím občana ubezpečiť, že môže merať z tohto miesta, totiž policajné autá pri plnení služobných povinností majú výnimky zo zákona o premávke na pozemných komunikáciách. Samozrejme, pokiaľ by tam prišlo vozidlo s invalidom, tak ho pustí na miesto, ale pokiaľ by si policajti len krátili voľnú chvíľu a neplnili by si služobné povinnosti, dopustili by sa priestupku a boli by disciplinárne riešení."

Pána Vlada zastavila hliadka pri bežnej kontrole. Policajnú hliadku však hneď na to odvolali k istému výtržníkovi. Pána Vlada však zobrali policajti so sebou a až keď vyriešili problém s výtržníkom, vrátili sa na miesto, kde ho zastavili a dokončili cestnú kontrolu.

"Toto je naozaj neprofesionálne správanie sa policajnej hliadky, pretože pokiaľ išli na druhý prípad, tak tam mali zasahovať ako policajti a nemali vás brať so sebou."

Pokračujeme otázkou od pána Tomáša. Chcel by vedieť ako je to s konskými povozmi na cestných komunikáciách.

"Kone a povozy nemôžu jazdiť na cestách 1.triedy, je to zo zákona zakázané a myslím, že je to aj logické vzhľadom na bezpečnosť cestnej premávky, kde značne spomaľujú a ohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky. Môžu jazdiť na poľných cestách a cestách ostatných tried."


Posledná otázka je od policajtov. Tentoraz sa budeme venovať problému, ktorý nám napísali policajti z odboru dopravných nehôd v Bratislave.

"Sme rozdelení po jednotlivých okresoch Bratislavy, aby sme boli čo najrýchlejšie na mieste dopravnej nehody. V blízkej budúcnosti by sa však celý odbor dopravných nehôd mal sťahovať do objektov bývalých vojenských kasárni vo Vajnoroch. Chceme sa opýtať, či je to správne rozhodnutie, občania tak budú musieť čakať na nehodovku oveľa dlhšie, ako doteraz."

"V tomto nevidím žiadny problém, pretože tak ako doteraz sedela nehodovka na Domkárskej ulici, tak sa presťahuje v budúcnosti do Vajnor a výjazdové vozidlá budú presne tým istým systémom ako doteraz, tzn. že budú na okresoch, budú čo najbližšie k miestam DN a budú čo najbližšie k občanom."

Zdielať na

Najčítanejšie správy