Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Biznis so zbraňami skončil pred súdom. Putovať mali najmä do Česka a Francúzska
Zdielať na

Biznis so zbraňami skončil pred súdom. Putovať mali najmä do Česka a Francúzska

TRENČÍN / Až 10-ročné väzenie hrozí mužom, ktorých eskortovali na Okresný súd v Trenčíne. Polovica z nich je za mrežami aj pre inú trestnú činnosť. Okrem iného majú na krku obvinenie z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Osem obžalovaných sa stretlo v pojednávacej miestnosti na Okresnom súde v Trenčíne. Podľa prokuratúry sa živili predajom nelegálnych zbraní. "Prerábali expanzné zbrane na streľby schopné a predávali ich do zahraničia," uviedol na pojednávaní prokurátor. 

Zbrane končili najmä v susednom Česku a vo Francúzsku. Tunajšia polícia preverovala aj to, či neboli použité pri teroristických útokoch. To sa nateraz nepotvrdilo. So zbraňami mali podľa prokuratúry kšeftovať päť rokov. "Jednalo sa o samopal a krátke strelné zbrane," dodal prokurátor. 

Obžaloba má viac ako 30 strán. Prokurátor ju čítal takmer hodinu a pol. Štyria obžalovaní sa podľa prokurátora priznali. "Som nevinný," to boli slová jedného z obžalovaných – muža, ktorý si vo väzení odpykáva 23 rokov za vraždu. V roku 2015 zastrelil v osobnom aute v obci Hatné pri Považskej Bystrici 40-ročného Erika. Druhému mužovi prestrelil krk.

Poškodený na lavici obžalovaných

"Ja som sa zobudil v aute, kolega bol mŕtvy.. nevedel som, čo sa deje," povedal kedysi zdranený muž Patrik Petríček. Zatiaľ čo vtedy bol v úlohe poškodeného, tentoraz sedel na lavici obžalovaných tiež. Momentálne si odpykáva 7,5 roka za drogovú trestnú činnosť. Aj on má na krku obžalobu z nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. Pred súdom sa k nej nevyjadril. "Požiadal o odročenie pojednávania z dôvodu, že tu nebola jeho obhajkyňa," povedal prokurátor.Predseda senátu odročil pojednávanie na 4 novembra. V tento deň chce vypočuť všetkých obžalovaných.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy