Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Otec chce chrániť svoje deti videami na sociálnej sieti. Jeho žena sa vraj o ne nevie postarať
Zdielať na

Otec chce chrániť svoje deti videami na sociálnej sieti. Jeho žena sa vraj o ne nevie postarať

RUDŇANY (OKR. SPIŠSKÁ NOVÁ VES) / Na sociálnych sieťach sa vyskytli dve videá z Rudnian. Nakrútil ich muž a sú na nich jeho dve malé deti a manželka. Tvrdí, že ich chce takto ochrániť, pretože jeho žena má problém s alkoholom a nevie sa o deti postarať. Manželka sa bráni tým, že ide o vymyslené obvinenie a účelovo zostrihané videá. Priznala ale, že v jednom prípade zlyhala.

Prvé video zachytáva Rasťov odchod z bytu. Vzápätí jeho manželka podľa záberu dieťa vyhodí pred dvere a tie zavrie. Dieťa pri tom, ako sa chce dostať dnu, srdcervúco plače a búcha na dvere. Muž sa po pár okamihoch vráti naspäť. "Totiž nebol to jediný incident, ku ktorému sú aj svedkovia, aj svedecké výpovede, že matka ohrozuje na verejnosti deti. Spadol jej syn z rúk," vysvetlil otec detí, Rastislav Starigazda. "Kristínka chcela byť s ním, chcela s ním ostať. Ja som to dieťa nevyhodila, na tom videu vidno, že najprv som mu ho dala na ruky. Samozrejme, že za tými dverami som stála, či sa po ňu vráti, alebo nie," opísala matka detí, Lucia Starigazdová.

Druhé zverejnené video zase zachytáva návrat Lucie s deťmi domov. Na pohľad má žena problém s chôdzou a rovnováhou a celkovou koordináciou. "Deti tým trpia a nedovolím, aby ich ohrozovala na živote. Znepríjemňuje mi život tým, že tu dennodenne chodí s políciou, nakoľko jej odmietam vydať deti," vysvetlil Rastislav. "To druhé video je vyvrcholením našich manželských sporov, kedy mi bránil brať lieky, keďže sa liečim na úzkosť. Na základe toho, áno ako matka som v tej danej chvíli zlyhala, čo si aj priznávam. Ale nie je to tak, ako tvrdí on, že som sústavná alkoholička, alebo by som týrala deti," uviedla matka detí.

Manželia už spolu nežijú, každý má svoju domácnosť. Rasťo štábu TV JOJ ukázal ešte niekoľko fotiek či videí, kde sa v domácnosti pri Lucii nachádza alkohol. Žena tvrdí, že ju manžel dlhodobo fyzicky aj psychicky týral. "Tento problém s alkoholom je už od samého počiatku, keď sme spolu začali chodiť," skonštatoval Rastislav. "Nemám problém s alkoholom. Mám problém s úzkosťou, na ktorú sa dlhodobo liečim," vysvetľuje Lucia.

Na manželku podal už niekoľko trestných oznámení

Trestné oznámenie podala aj Lucia na manžela. Ich spor o deti tak vyšetruje spišskonovoveská kriminálna polícia aj kuratela. "V uplynulých mesiacoch boli v tejto veci prijaté trestné oznámenia pre podozrenie z týrania blízkej osoby a zverenej osoby a iných protiprávnych konaní, od oboch dotknutých strán. Vyšetrovateľ Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi vykonáva potrebné procesné úkony v rámci predprípravného konania," vyjadrila sa hovorkyňa KR PZ v Košiciach, Jana Mésarová.

 "V uvedenom prípade aktuálne vo veci starostlivosti o maloleté deti koná súd. Zároveň uvádzame, že príslušný úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, poskytuje rodičom pomoc pri výkone rodičovských práv a povinností a intenzívne komunikuje s obidvoma rodičmi," dodala Marianna Šebová, hovorkyňa ÚPSVR. Prípad je v súčasnosti na Krajskom súde v Košiciach. "Čakáme na neodkladné opatrenie, do hlavného súdneho konania, kedy snáď deti budú zverené mne," vyjadril sa Rastislav. "Zázračne sa začal báť o deti, až keď som podala žiadosť o rozvod," uviedla na záver matka detí Lucia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy