Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Na viacerých miestach v Bratislave zasahovala NAKA. Zásah má súvisieť so štátnymi zákazkami
Zdielať na

Na viacerých miestach v Bratislave zasahovala NAKA. Zásah má súvisieť so štátnymi zákazkami

BRATISLAVA / Národná kriminálna agentúra od skorého rána zasahovala na viacerých miestach Bratislavy. Podľa zistení TV JOJ skončili v putách dvaja podnikatelia. Prípad má súvisieť s machináciami so štátnymi zákazkami.

Policajti zasahovali priamo v domoch podnikateľov, ich aktivity mali súvisieť s verejným obstarávaním na ministerstve vnútra a ústredí práce sociálnych vecí a rodiny. "NAKA vykonáva procesné a zaisťovacie úkony v rámci akcie Vata 2," vysvetlil Michal Slivka, hovorca PPZ. Národná kriminálna agentúra sa zamerala na podozrenia ešte z čias minulej vlády. Podľa viacerých zdrojov malo ísť o miliónové podvody, ktoré mali byť spáchané údajne v rámci zločineckej skupiny.

V putách skončil podnikateľ Peter K., ktorého zadržali v bytovke na Pažítkovej ulici. Z jeho bytu elitní policajti odniesli v taškách viaceré dokumenty. Skontrolovali aj jeho auto, ktoré bolo zaparkované pred panelákom. Zadržaného muža, ktorý podniká v IT sektore, odviezla pohotovostná motorizovaná jednotka priamo z garáže. Policajti vykonali razie aj v bratislavských Rusovciach, kde skontrolovali dva susedné domy.

Na mieste sa zamerali aj na prehliadku dvoch áut, ktoré boli pred domami zaparkované. Krátko pred poludním odniesli podnikateľa Petra H. Ten nasadol do policajného auta zamaskovaný a v putách. Obaja muži smerovali na policajný výsluch. Tretia razia sa uskutočnila na Sibírskej ulici. V krabiciach z paneláku zobrali viacero dokumentov. Polícia ale nateraz viac detailov nezverejnila. "ÚPSVaR nebude vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie, respektíve zásah poskytovať bližšie informácie. ÚPSVaR poskytuje maximálnu súčinnosť OČTK pri vyšetrovaní," uviedol v stanovisku ÚPSVaR. "Bližšie informácie poskytneme neskôr," dodal Slivka. Policajná akcia Vata nesie názov po zásahoch spred roka. NAKA vtedy preverovala verejné obstarávania IT zákaziek, ktoré sa konali v utajenom režime na rezorte vnútra. V kauze figuruje aj známy podnikateľ Peter Petrov, prezývaný Tiger. Doposiaľ ale nikto nebol obžalovaný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy