Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dráma v Latinskej Amerike: Dve Slovenky brutálne dobili na najznámejšej brazílskej pláži
Zdielať na

Dráma v Latinskej Amerike: Dve Slovenky brutálne dobili na najznámejšej brazílskej pláži

RIO DE JANEIRO / Útočníkmi boli mladí chlapci. Od žien chceli peniaze a mobily.

43-ročná Katarína a 21-ročná Viktória boli v Latinskej Amerike s priateľmi asi mesiac. Uplynulú nedeľu pricestovali do Brazílie. V stredu ráno si chceli vychutnať východ slnka na slávnej pláži Copacabana v Rio De Janeiro. Všimli si ich dvaja chlapci, ktorí si od žien vypýtali cennosti. Keď im ich obe odmietli dať, mladíci odišli. O chvíľu sa však vrátili a začali ich biť päsťami do oblasti tváre a hlavy. Chlapcom sa podarilo ukradnúť mobil jednej z obetí a dali sa na útek.

Ešte na pláži sa ich však policajtom podarilo zadržať. Obe ženy skončili so zraneniami na urgente. Tam im urobili prvotné vyšetrenia a zistili, že jedna z nich dokonca utrpela zlomeninu na tvári. Napadnuté Slovenky potom previezli do mestskej nemocnice v luxusnej štvrti Rio De Janeiro.

Katarína s Viktóriou vypovedali aj na špeciálnej policajnej stanici na podporu cestovného ruchu, ktorý prípad vyšetruje. Dopoludnia tam policajti priviezli v putách aj mladých útočníkov. Tí sú pre políciu známou firmou. Každý z nich má na svojom konte už viac ako 20 trestných činov a prečinov. V ich registri sa objavujú tresty za lúpeže, krádeže, vyhrážky či korupciu. 

"Naše zastupiteľské úrady v Brazílii boli kontaktované napadnutými Slovenkami a poskytli im všetku potrebnú súčinnosť," informovalo v stanovisku ministerstvo zahraničných vecí. Obaja mladí útočníci skončili na policajnej stanici pre deti a dorast. Tam sa podľa miestných zákonov budú zodpovedať za priestupok podobný zločinu lúpeže.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy