Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Pravdepodobne únik plynu spôsobil výbuch, pri ktorom prišla dôchodkyňa o strechu nad hlavou
Zdielať na

Pravdepodobne únik plynu spôsobil výbuch, pri ktorom prišla dôchodkyňa o strechu nad hlavou

MÝTNA / Celý život prežila 87-ročná žena v malom domčeku v Mýtnej, teraz jej musia hľadať nové bývanie. Vybuchol tam totiž plyn. Tlaková vlna zničila jednu stenu a zrejme bude narušená aj statika. Jej syn má popáleniny tretieho stupňa.

Bolo krátko po deviatej večer, keď jeden z miestnych obyvateľov spozornel na tlmený výbuch. Zistil, že u susedov v dome oproti sa niečo stalo. Býva tam dôchodkyňa so svojím synom.

"Údajne unikal plyn cez gamatky a nastal výbuch," opisuje situáciu sused Ján. "On behal pomätene hore-dolu, asi bol v šoku. Pýtali sme sa, že kde je mamina on povedal, že je dnuka v izbe."

Spolu s ďalším mužom odstavili aj plyn, a elektrinu, dôchodkyňu dostali do bezpečia: "Ona má svoju izbu, bola už v posteli. Komunikovala zmätene. Na rukách som ju vyniesol von."

Pri chôdzi si žena pomáha dvomi palicami, sama by sa von nedostala. Jej izba zostala neporušená, našťastie sa teda nezranila. Jej syna ale museli ratovať záchranári. Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS povedala: "Vyslaní záchranári ho ošetrili a s popáleninami hlavy, krku a hornej končatiny ho transportovali do nemocnice. Počas prevozu bol pri vedomí a v stabilizovanom stave."

Na mieste boli aj profesionálni a dobrovoľní hasiči.

"Následkom výbuchu sa požiar rozšíril do medzi stropného priestoru, ktorý príslušníci rozoberali a uhášali skryté ohniská," dodal Pavel Malček, veliteľ zásahu HaZZ Lučenec.

87-ročná dôchodkyňa prežila v tomto rodinnom dome takmer celý svoj život. Ráno bolo už zrejmé, že v dome sa bývať nedá. Zrejme bude porušená aj statika. Poškodená je aj strecha.

Dôchodkyňa sa tak po rokoch bude musieť presťahovať. Jej syn je stále v nemocnici, s popáleninami tretieho stupňa ho previezli na kliniku popálenín do Šace.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy