Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Recidivista ohrozoval ľudí v nákupnom centre aj v obchodoch. Zaháňal sa nožom aj sekerou
Zdielať na

Recidivista ohrozoval ľudí v nákupnom centre aj v obchodoch. Zaháňal sa nožom aj sekerou

LUČENEC / Prepadol a okradol svoju starú a chorú mamu, za čo si vo väzení odsedel 7 rokov. Na slobode nebol ani jeden rok a opäť je za mrežami. Viacerým ľuďom z Lučenca odľahlo.

55-ročný Roman vyčíňal naposledy v obchodnom centre v Lučenci. S nožom v ruke zastrašoval a naháňal zákazníkov. Zachytila to aj bezpečnostná kamera. Nikomu našťastie neublížil, ušiel smerom do parku.

"Polícia tohto muža krátko po skutku zadržala. Bolo mu vznesené obvinenie za prečin výtržníctva. A zo strany polície bol podaný podnet na návrh vzatia do vyšetrovacej väzby," priblížila Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Policajti totiž mali informácie, že muž počas posledných týždňov naháňal strach viacerým ľuďom. Takmer nikto ale trestné oznámenie nepodal. "Začal chodiť takto po obchodoch a začal chodiť aj do našej prevádzky. Obťažoval aj nás, aj našich zákazníkov. Správal sa ako taký psychopat. Aj naši zákazníci ho upozorňovali, aby sa začal normálnejšie správať. Aj im sa začal vyhrážať," hovorí zamestnankyňa lučeneckej prevádzky. Uviedla tiež, že denne bol v prevádzke prítomný aj 3-4 krát. Väčšinou ľudí obťažoval iba slovne, obsah jeho slov bol ale desivý.

"Skôr taký psychicky chorý. Opitý nie, nadrogovaný neviem, ale psychicky určite nebol v poriadku," povedala zamestnankyňa.

Vytiahol aj nôž


"Vždy vzadu za nohavicami mal nôž, tak šermoval pred nami. Najhoršie bolo, keď prišiel aj so sekerou," pokračuje zamestnankyňa lučeneckej prevádzky. 

"Polícia v Lučenci za posledné obdobie v súvislosti s týmto mužom rieši viacero skutkov. Ide o muža, ktorý už bol v minulosti súdne trestaný," dodala Petra Kováčiková.

Naposledy si za lúpežné prepadnutie na chránenej osobe odsedel 7 rokov. V roku 2014 napadol a okradol svoju chorú mamu. Z väzenia ho pustili v novembri minulého roku, na slobode nebol ani jeden rok a opäť je za mrežami. Polícia aj prokurátor navrhli väzobné stíhanie, sudca sa s tým stotožnil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy