Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
10-ročná školáčka prišla za mamou s hrôzou v očiach. Muž v podozrivom aute ju lákal, aby nastúpila
Zdielať na

10-ročná školáčka prišla za mamou s hrôzou v očiach. Muž v podozrivom aute ju lákal, aby nastúpila

KOMÁRNO / V Bajči, v Komárňanskom okrese, muž vo veľkom čiernom aute oslovil školáčku a údajne ju lákal do auta. Dievča zo strachom ušlo. Podobný prípad zaznamenali aj v ďalšej dedine komárňanského okresu.

"Obec nedisponuje kamerami obecnými, bohužiaľ," hovorí František Bachorec, vicestarosta obce Bajč. 10-ročné dieťa prišlo s hrôzou v očiach za mamou krátko po tom, ako v strede dediny, vedľa nej, podľa jej slov, zastalo veľké čierne auto.

"Z vyrozprávania dieťaťa vieme, že ono išlo smerom od bytovky a niekde pred materskou školou sa pri nej pristavilo osobné motorové vozidlo čiernej farby a vodič sa jej dožadoval, aby nastúpila," priblížil František Bachorec.

Vyľakané dievča nevedelo opísať vodiča, značku, ani auto, ktoré pri nej zastalo. "Že väčšie, čierne motorové vozidlo, kým sme zareagovali a vyšli von, zatiaľ motorové vozidlo bolo už v nedohľadne," pokračuje Bachorec.

"Polícia v Komárne disponuje touto informáciou a nadriadení už inštruovali policajné hliadky k zvýšenej pozornosti. Zároveň vec preverujeme aj operatívne," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

"Ja na našej škole som deti upozornila, aby boli ostražité, aby sa vyhýbali ľuďom, ktorých nepoznajú," povedala riaditeľka ZŠ Bajč Gabriela Hruškárová.

Po tom, ako prípad z obce Bajč zverejnil vicestarosta na sociálnej sieti, začali pribúdať komentáre o výskyte veľkého čierneho auta aj v iných dedinách okresu.

"Mali by sa tejto téme venovať rodičia, mali by dať minimálne dieťaťu základné inštrukcie, čo v tejto situácii robiť: utekať preč od auta, začať kričať, kontaktovať blízkeho človeka," vysvetlila psychologička Vladimíra Némethová.

Aj v obci na opačnom konci okresu mali na školáčku pokrikovať z čierneho auta, čo ju vyľakalo. "Len na ňu mohli kričať z auta, a ona môže byť traumatizovaná, môže sa začať báť chodiť von, aj toto je vážna situácia, ktorú nemôžeme podceniť," dodala psychologička Némethová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy